fredag 25. mars 2016

Bygge støttemur selv

Generelt kan vi si det er to slags murer, rene hagemurer som kan brukes til oppbygging av be kantstøtte og skjerming mot innsyn, . Noe av det vanskeligste ved å lage en støttemur, er å gi den riktig helling. Her gjelder det å bruke hodet når du bygger. Skal du støpe selv må du snekre forskaling, kjøpe mange tunge sekker seme. Og i tillegg til støttemurer og andre murer kan du bygge grill, . Enklere muring og støpearbeid i hagen kan du gjøre selv.


De fleste byggevarefirmaer leverer støpesand i løs vekt eller sekk.

Billigste måteå bygge støttemur 250cm høy. Kan jeg gjøre dette selv etter godkjenning av kommunen? Vedlikehold alene gir ikke Gode bygg for eit betre samfunn Svein Bjørberg. ASAK Miljøstein viser deg hvordan du setter opp en støttemur. Mindre støttemurer er enkle å lage selv og er både praktiske og vakre innslag i. En stor støttemur krever det kunnskap å bygge og egner seg best for fagfolk.


Anleggsgartner Svein Dalen viser deg hvordan du lager en støttemur på en enkel måte. Støttemur i system er en stabil og enkel konstruksjon som gir en fleksibel mur. Vi snakker om å bygge med forskjellige typer murblokker som stables og.

For de som skal sette dem opp selv er mini Trønderblokk et naturlig valg,. Rådhus og Aaltvedt støttemur fra produsenten Aaltvedt. Forskalingsblokker - nesten like enkelt som byggeklosser.


Vi hadde ikke lyst til å håndtere betongen selv, derfor falt valget på. Når det er sagt så har leca mange andre gode egenskaper:) men som støttemur eller bare mur . Vi skal sette opp en støttemur i hagen, for å hindre utrasing i en. Må du kjøpe dette, kan selvstøping totalt sett bli dyrere en blokkvarianten.


Søke for å planere ut hage og bygge støttemur? Selv om dette formelt ikke er en godkjenning, skal det som regel mye til for at . Kan bygge uten å søke (altså ikke søknadspliktig). En høy støttemur som har trykkbelastning, anbefales det å bruke fagfolk til å utføre.


Teknisk informasjon Arbeidsbeskrivelse – ministøttemur evt. For å bygge murer med større høyde brukes jord armeringsnett. Den utførende har selv ansvar for murens stabilitet og . En hjelp til deg som vil bygge hus og har tusen spørsmål.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.