onsdag 3. februar 2016

Legge belegningsstein i bue

Slik gjør du det når du skal legge belegningsstein og heller. Hjem TIPS OG INSPIRASJON Hage og utemiljø Legge belegningsstein. For å skape buer eller sirkler brukes innvendige eller utvendige buer.

Et bra underlag er viktig for det ferdige dekket av belegningsstein. Jordgrunn, Følg standard leggeanvisning og underlagsoppbygging som i skissene. Noen ganger kan det være ønskelig å bryte opp det lineære mønsteret med en sirkel eller buer.


Med en skifersaks kan du lage rette kanter eller buer, hakk eller hjørner.

Arbeidet er slett ikke vanskelig, men krever nøyaktighet. Det finnes mange gode arbeidsbeskrivelser for hvordan man skal legge belegningsstein og heller. Avretting: Når proffene legger belegningsstein, sørger de for å ha et helt. Hvordan legge firkantede steiner i vifte-/bueform slik at det blir pent? Er det noe i veien for å legge brostein på gårdsplassen?


Bruk godt m snorer som angir høyde v buesetting og også retning v rettsetting. Jeg legger brostein for første gang, og har et par spørsmål. Det er ikke akkurat firkantet, så jeg fant ut at legging i buemønster gjør det penest. De fleste velger såkalt løperforband til stein der lengden er større enn bredden (dvs. slik man vanligvis legger murstein). Kanten til venstre går i bue slik at steinene blir kappet individuelt.


Lag terrasse av belegningsstein, som bidrar til et vakkert og praktisk. Fordel et cm tykt lag med pukk utover der du skal legge steinen. Men de er vanskelige å legge pent fordi kantene gjerne må tilpasses med. Brostein kan legges i fine mønstre av sirkler eller buer, eventuelt kombinert med. Belegningsstein i betong gir et svært solid og plant underlag, egnet både til stier og . Du behøver ikke mye utstyr for å legge stein: Tommestokk, hammer, . Lurer du på om du skal bestille fagfolk, eller om du klarer å legge hellene eller belegningssteinen selv?


Med et snev av praktisk sans, vår beskrivelse og . Alle kan legge belegningsstein, men kun sanne eksperter kan legge. Sirkel- og buemønstre kan også lages, noe som angir tonen når belegningssteinen har . Disse ble lagt i et buemønster på langsgående felter med bredde fra til meter, svarende til broleggerens rekkevidde.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.