torsdag 21. januar 2016

Måle radon selv

Radon er i verste fall dødelig, likevel måler altfor få nordmenn radon hjemme. Du bør måle i vintermånedene. Måle radon er noe alle bør gjøre.


Ingen informasjon er tilgjengelig for denne siden. Det tryggeste utstyr for måling av radongass i boliger over lang tid. Etter noen dager vil du få tilsendt målepakken i posten.

En del firmaer som tilbyr disse målingene, ønsker å komme hjem til folk og plassere ut måleutstyr. Du kan måle radon selv , og du . Her bør du være på vakt. Alle som leier ut boliger må måle radon i utleieboligene. Du trenger ikke ha et firma til å plassere ut måleutstyret hos deg, det gjør du selv. Det finnes radonkart som viser hvilke områder som er mer og mindre utsatt for det radioaktive stoffet, men ikke la være å måle i boligen din selv.


Radongass er ikke synlig og du kan heller ikke lukte den. Bruk av sporfilm kan avsløre om du bor i en radonfelle.

Slik måler du radon med en radonmåler. Er du også bekymret over radonverdiene i boligen din? Da bør du kjøpe deg en radonmåler , og få . Selv om andelen som mener det ikke er nødvendig å måle radon fortsatt er svært høy, er det faktisk en nedgang fra tidligere. Oppfordrer til å måle radon selv. Vinter er sesong for å sjekke radon i boliger, og Statens strålevern går aktivt inn for å få flere til å målet nivået . MÅL: Ved hjelp av dosimeter kan du måle om du har radon under huset.


Forekomster av radon er ikke uvanlig her på Hedmarken. Det er lett å bestille radonmåling selv ! For å få et riktig måleresultat, skal målinger foretas i den kalde. Mistenker du høyt radonnivå i boligen din, kan du enkelt og rimelig foreta målinger selv. Ikke la deg lure til å betale tusenvis av kroner for en radonmåling i huset.


Gå til Hvordan kommer du i gang med at måle radon ? Når du har modtaget målerne skal du selv sørge for. En måling af radonindholdet fx 2-steder i . Sporfilm - akkreditert målemetode for radonmåling i boliger og arbeidsplasser. Bygg med forhøyet radonnivå finner man overalt i Norge, selv om noen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.