mandag 7. desember 2015

Terrassebord hvilken vei

Legger du terrassebordene feil vei kan bordene samle vann i dammer fremfor å lede det vekk. Legge merke til hvilken vei årringene går og pass på at det skal se ut som om tre smiler ut fra spikerslagene. De fleste lærebøker anbefaler dette.


Våre leverandører sier at begge deler er riktige , og . Legges terrassebordene den andre veien , blir treet mer lukket og suger mindre vann.

Når du skal legge terrassebord er det et par ting man må tenkte på. Hvilken vei bordet skal ligge for. Ja, for hvilken vei skal bordene ligge, og hvor tett? Men det aller rimeligste i innkjøp og det materialet som er tilgjengelig over alt er trykkimpregnerte terrassebord av tre.


Konsekvensen av dette er at årringene i treverket lager en bue når vi ser inn mot endeveden i terrassebordene. Våren er kommet, og tiden er inne for å bygge terrasse. Etter å ha trålet forumet og nettet forøvrig for hvordan terrassebord skal legges, uten å bli spesielt klok, så tenkte jeg vi kunne få avgjort dette en gang for alle.


Terrassebord er ofte litt skjeve, slik at du iblant må tvinge dem på plass.

Hvis bordene ikke er like lange. Sørg for å vri proppen slik at årene vender samme vei som i bordet. Da blir proppen nesten usynlig. Beslagene skrus først fast på . Synes det er stilig når de ligger andre veien , kvifor gjere det som alle andre? Selger til daglig terrasser i fleng, og alle skal ha det på den rette måten.


Neh, stå på krava som det vart sagt, lykke til! Anbefaler deg forøvrig å velge et terrassebord som er varmebehandla, og ikkje gå for det vanlige cu-impregnerte :) Litt dyrere, . Til tross for kostbare feil viser Byggmakkers undersøkelse at prosent av oss bytter terrassebordene våre selv. Over prosent av de spurte bygger også rekkverk, levegg, sittegrupper, og urtekasser på egen hånd.


Det dukker gjerne opp noen utfordringer underveis, og som med de fleste andre ting i livet, finnes det flere veier til Rom. Spør tre naboer om hvordan de ville bygget en platting, og du vil sannsynligvis få tre forskjellige svar. Her er noen av de vanligste spørsmålene: 1. En fin terrasse gir deg muligheten til å nyte lange sommerkvelder under åpen himmel, men hvilke materialer bør du velge når du skal bygge nytt?


Det vil for eksempel kreve hyppigere vedlikehold hvis du bor nær en trafikkert vei. Generelt sier man at man må olje et terrassegulv hvert år, og beise det hvert . Skjult innfesting av terrassebord.

To skrumaler dekker alle terrassebord fra til 1millimeter. Ettersom bredden på terrassebordene kan variere med noen millimeter, blir det enklere hvis du merker ved hver meter. Camo skrumaler ble første gang vist i USA . Bruk blyant eller krittsnor. Da får du garantert en rett og likesidet terrasse, og du . Stikkord her er er syrefaste skruer og trykkimpregnerte materialer. Den aller enkleste typen koster under sju kroner per løpemeter og er snaut ti centimeter . Er du ekstra kreativ kan du også kombinere og lage egne . Det er ikke likegyldig hvilken vei terrassebord ligger.


I bordene er det årringer. Når du ser på enden av bordet, på kortsiden, skal bordene ligge slik at de smiler med årringene. Over tid vil bordene bue seg, og om du legger dem feil vei , vil de også da bue feil vei , og kan føre til uheldig vannansamling. Vår uteplass er ganske stor, litt “dansegulv-feeling” over den, så vi har valgt å ha en kombi av terrassebord , betong, brostein og granitt – noe som er med på. Hvordan du ønsker å behandle gulvet kommer ofte an på hvilket uttrykk du ønsker, hvor mye arbeid du gidder å gjøre, hvor lenge det holder og hvor . Enkelt med belegningsstein: Men selv belegningsstein krever et visst vedlikehold med tiden.


Du får i dag såkalte vedlikeholdsfrie terrassebord som ligner på terrassebord i tre, men som ikke behøver jevnlig oljingen eller beising. Gjør terrassen klar for sommeren .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.