mandag 28. desember 2015

Teglstein dimensjoner

I dagligtalen brukes ofte ordet murstein upresist for å betegne teglstein. Med slike dimensjoner kan steinene mures opp i regelmessige forband uten . Her gis en oversikt over dimensjoner på vegger, søyler og bjelker i bærende murverk med norskprodusert tegl.

Teglstein til bruk i fuget murverk hvor det stilles spesielle krav til steinens. Egenskaper/dimensjoner på Glava og Rockwool murplater. Teglstein produseres i dag vesentlig som hulltegl grunnet lavere vekt, . Murstein av tegl er kunstig fremstilt av tørket eller brent leire, og har vært brukt til husbygging i årtusener.

Storparten av Norges eldre murbebyggelse i tegl stammer fra slutten. Teglstein Normalformatet p norsk teglstein er 2mm x 1mm x mm se figur 1. Andre vanlige formater er angitt i tabell 1. Murstein kan være naturlig forekommende eller tilhogd naturstein, kunstig fremstilt tegl av brent eller soltørket leire, eller støpte blokker av . Teglsteinen er usedvanelig nøyaktig i mål, har en høy levealder og. Produseres i to forskjellige dimensjoner: 2x x mm (MRT85) og 2x x mm .

Egenlastene er beregnet ut fra oppbygningen av konstruksjonen og materialenes tyngdetettet og dimensjoner, se pkt. Murte innervegger av tegl og lettklin- kerblokker. Den rød/brune har vært brukt, noe hvit av kalkmørtel, men er vaskbar. Nøkkelord: eurokode, ombruk, teglstein, miljøfordeler, CO2-regnskap. Toleranser for avvik mellom gjennomsnittsdimensjon og deklarert dimensjon.


Hullsaga er en kombinasjon av bor og sag, sagdelen skrus på og låses på holderen med senterboret, og finnes i mange dimensjoner. Domino taktegl leveres stroppet med tegl i hver pakke (ca 18kg). Ved bruk av møneskrubrakett er mønebordets dimensjon x mm . Astley Castle - Warwickshire, UK - Witherford Watson Mann . Taket skal tekkes med ubehandlet, rød teglstein med tradisjonell profil og størrelse, fortrinnsvis .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.