mandag 14. desember 2015

Lysåpning bjelkelag

Dimensjonering bjelkelag. ORDINÆR TRELAST OG TERRASSE. Maksimal lysåpning (spenn) beregnes. Beregning av lysåpning. Alternativer for bjelkelag på mur.

Bjelkelag av konstruksjonsvirke. Jeg skal legge bjelkelag (for gulv) over et spenn på 380cm. Der bjelkene går kontinuerlig over to tilnærmet like spenn, kan lysåpningen multipliseres med faktor 05. For bjelkelag med større egenvekt enn angitt vil spennvidden normalt måtte.


I tabellene angis maksimal nyttelast for hver beregnet lysåpning. Største lysåpning for trebjelkelag av konstruksjonsvirke. Først bestemmer vi lysåpningen for bjelkelaget som er netto avstand mellom svillene.

Vi ser et økt behov for å utarbeide underlag for å kunne prosjektere bjelkelag. Prinsipptegning med kontinuerlig bjelkelag over to spenn. Målevarianter med kontinuerlig bjelkelag.


På appen kan man dimensjonere både bjelkelag og terasser. I et pågående utviklingsprosjekt for komfortkriterier for bjelkelag vurderes det. Når et bjelkelag ligger mellom etasjer, så blir det gulvet i etasjen over og taket i etasjen. Lysåpningen , som er avstanden mellom veggene bjelkene ligger på.


Underlaget for bjelkelaget gjøres klar i Arkitekt. Fritt opplagte bjelker over ett felt eller to tilnærmet like felt. Velg Målsett lysåpninger. Hvis himlingsplater mangler multipliseres lysåpninger i tabellen med 95. BN- bjelker med spesialdimensjoner kan brukes med de.


Gjelder for bjelkelag i eneboliger. Detalj blad Utgitt av OBT Videre henvisninger er til tabeller i dette bladet. I tillegg til svikt i og lydisolering av bjelkelag beskrives følgende reklamerte forhold . Lysåpning fra vegg til planlagte søyler er meter.

Lysåpning i meter, avhengig av fasthetsklasse og bjelkeavstand dimensjon mm x mm. Kerto-bjelkene er trebaserte bjelker av parallellfiner, og består av. Minium stivhet anbefales kun benyttet i sekundære bjelkelag som for eksempel loftrom med lav.


Det betyr at vi har mm å gå på i forhold til den valgte lysåpningen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.