tirsdag 22. desember 2015

Hvilken utendørsmaling er best

Ifølge Hjort ser halvveisresultatene ganske like ut som de har gjort i tidligere tester. TESTPANELER: Bærekraftsjef i Folksam, Karin Stenmar og malingsekspert . Som overskriften forteller så lurer jeg på hvilke hus maling som er best ? Det er jo mange produkter ute på markedet men finner egentlig ikke noe nyere tester på dette. Hva mener folket her inne, hvilken.


Planlegger du å male huset i sommer?

Da er det to spørsmål du bør finne svaret på: Hvorfor skal jeg male, og hvilket resultat ønsker jeg å få? En overflatebehandling gir trevirket ønsket farge og utseende. I tillegg beskytter den treoverflaten mot ytre påkjenninger.


Der du kjøper maling finnes en lang rekke . Det er den beste vurderingen Jotun får i den svenske undersøkelsen som Folksam, et av Sveriges største forsikringsselskaper, står bak. Men nettopp maling i det skandinaviske markedet er en viktig årsak til at Fon fredag kunne legge frem et knallresultat for årets fire første måneder til styret i Jotun. Men hvordan kan du vite hvilke malingsprodukter som er best for ditt hus? Test av utendørsmaling.


Uavhengige testresultater er ofte en god indikator på malingens kvalitet.

Maling testes jevnlig av ulike uavhengige aktører. Selvrensende maling vil spare deg for mye tid. Det er også denne husmalingstypen som holder seg best , enten du bor langs kysten eller i innlandet, sier malermester og teknisk servicesjef hos.


Du er kanskje en av dem som skal male i sommer - og vet du da hva slags maling du trenger og hvilke muligheter du har? De fleste vet at det er forskjell på inne- og. Dette er en blanding av akryl- og oljemaling, og det er den beste når det gjelder varighet, farge, glans og begroing.


Og som med det meste du kan få kjøpt . Her får du de beste tipsene for å male boligen utvendig. For de fleste av oss, er boligen vår største investering. For å holde den i god stand over flere år, gjelder det å beskytte den med riktig type beis eller maling fra anerkjente leverandører. Malte en hytte på Sørlandet for 5-år.


Rødfagen er fortsatt flott. For at det skal ha noen særlig nytteverdi så må du nesten si hvilken type maling du brukte, og ikke minst når du malte. Drygolin Ekstrem og Demidekk Optimal fra den norske produsenten Jotun er blant de beste i testen.


Et løfte om best holdbarhet i drygolinvær er jo nokså trygt fra avsenders side – for når hørte du egentlig sist en værmelder spå drygolinvær i ditt område? Uansett hvilket produkt du velger, må du bruke øynene og selv se etter når huset trenger et nytt strøk beis eller maling – og ikke legge opp . Den andre Gjøco-malingen får samme vurdering som Jotuns beste. Jeg liker ikke at Jotun kommer dårlig ut, sier Morten Fon, konsernsjef i Jotun.

Ifølge DN stiller han seg undrende til at Jotun kommer så dårlig ut når det for to år siden var blant de beste. Det er en svakhet ved testen at den er gjennomført . Skal du male husets fasade? Allerede her setter du utgangspunktet for hvilken malingstype du bør velge. Det er nemlig forskjell på hvilken maling som er best egnet til mørke og lyse farger, forteller eksperten.


Før i tiden var maling tilsatt en rekke giftstoffer som blant annet formalin, kvikksølv , arsenikk og bly. I dag er disse stoffene forbudt å bruke i maling. Giftstoffene ble tilsatt for å hindre utvikling av sopp og råte på trevirke. De antimugg- og soppdrepende midler som er tillatt å bruke i dag, er ikke fult så gode som . Jarle hadde på forhånd sett på ulike tester og valget hadde falt på oljedekkbeis fra Flügger fordi de skal ha kommet best ut i forhold til svertesopp.


Jarle nå skal slippe å tenke noe mer på maling av hus og også bekymre seg for resultatet. Hvilken maling er best for møbler? Male kommode Jotun Lady. Det er lurt å gøre forarbeidet ordentlig før du maler huset, så slipper du å gjøre jobben på nytt.


Malingen fester seg bedre på et rent hus, og det gjenspeiles i sluttresultatet. Ligger det et lag med pollen på huset ditt så bør det tas vekk før malingen starter opp hvis du ønsker et best mulig resultat. Vask huset med Husvask. Oljebasert maling er best å bruke på veldig slitt eller skadet tre, for eksempel vinduskarmer som ikke er blitt vedlikeholdt. Maling består av bindemidler, løsemidler og fargestoffer, som til sammen gir store forskjeller i vedlikeholdsintervall.


Skjøter og ujevnheter blir mindre synlig med matt maling , men strukturen under blir ikke usynlig.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.