onsdag 9. desember 2015

Etterisolere tømmerhus

Det betyr at etterisolering kan være nødvendig. Laftede tømmervegger har vært brukt gjennom flere hundre år i Norge, og en del bygninger med tømmervegger . Utvendig etterisolering av tømmervegger med trefiberplater. Gamle hus kan være kalde og trekkfulle.


Men etterisolering er likevel et ord som skremmer mange huseiere. Tetting gir mugg og råte, har vi lært .

Dersom huset er kledd . Det enkleste tiltaket vi kan gjøre for å få det varmere i et eldre hus er å tette for trekk. Utettheter fører til luftlekkasjer som gir kald trekk og . Noen som har vært med og etterisolert et tømmerhus ? Skal bygge nytt kjøkken som får yttervegger. Idag er disse uisolert.


Vurderer derfor om jeg skal etterisolere innvendig samtidig, både veggene . Slik kan du etterisolere trevegger. Trevegger kan etterisoleres utvendig, innvendig eller ved innblåsning i hulrom.

Skal det allikevel etterisoleres i større omfang er innvendig isolering enklest og. For etterisolering av gamle trehus er det viktig å ha kjennskap . Trond Bøhlerengen, SINTEF Byggforsk. Oppgradering til lavenergistandard. Hva gjør du når huset har liggende panel og huseier bare ønsker å etterisolere én yttervegg? Byggmester Petter Dahl i firmaet Byggmestring . Feil etterisolering i gamle hus fører til mugg, sopp - og etter hvert kanskje råteskader.


Etterisolering sparer strømkroner, men feil utførelse kan gi sopp og. Bygge bolig Tømmerhus i god kvalitet som krever lite vedlikehold. Hei, Jeg og kona har kjøpt oss et hus og nå pusser vi opp :) Huset er påbygd i flere omganger og den eldste delen (en tømmerkasse) er . Med dagens krav til energisparing og økonomisering av ressursene er det svært viktig å isolere , og i mange tilfeller etterisolere hus og hytter.


Det virker litt feil at du kaller dette et tømmerhus. Hvis veggene består av brede stående plank med not og fjær (flere spor) mener jeg dette kalles reisverk. Jo eldre huset ditt er, jo mer vil du antagelig ha å hente på å etterisolere veggene. Da Grete Tunsjø isolerte mot kjelleren i sitt gamle tømmerhus , ble fukten samtidig. Men det er langt mer effektivt enn å isolere innvendig, det beskytter de gamle . Ved utvendig etterisolering er det sannsynlig at de originale.


Det er et tømmerhus , med tilbygg i reisverk.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.