onsdag 16. desember 2015

Borettslagsloven

Med borettslag forstås i denne lov et hvert andelslag (selskap) som har til formål å skaffe andelseierne bolig ved å erverve, forestå oppføringen av eller oppføre . BufretLignendeNår du eier en borettslagsleilighet eller andelsleilighet, innebærer det at du har bruksrett til en leilighet i et borettslag. Bruksretten kombineres med at du betaler .

Et borettslag er et samvirkeforetak som har til formål å gi andelseierne bruksrett til eget bolig i foretakets eiendom (borett), jf. I borettslag er det særskilte regler for utleie som leieboere bør være klar over. Mange som bor i borettslag tror de har en uinnskrenket rett til å leie ut sin egen bolig.


Her er en kort gjennomgang av bestemmelsen.

Et borettslag er et samvirkeforetak som har til formål å gi andelseierne bruksrett (borett) til egen bolig i lagets eiendom. Et borettslag er et samvirkeforetak som har til formål å gi andelseierne bruksrett til egen bolig i foretakets eiendom (borett), jf. Lov om burettslag (borettslagslvoen) trådte i kraft 01. Det finnes flere gode boligtyper på markedet, og borettslag er et trygt og smart valg. Her finner du ut alt som er verdt å vite om hvordan det er å bo i borettslag.


Som andelseier kan det være lurt å sette seg inn i borettslagsloven! Mange bor i borettslag og alle har hørt om det. Med håndboken ønsker vi å gi en praktisk innføring i de viktigste sidene av borettslagsloven som et styre møter i hverdagen, sier Thor Eek, . Det som kjennetegner borettslag som eierform er at det er høy grad av fellesløsninger rundt for eksempel vedlikehol vaktmestertjenester, sikkerhet, .

Ettersom borettslagmodellen bygger på brukereierprinsippet setter borettslagsloven begrensninger på andelseierens mulighet til å overlate bruken av . En andelseier i et borettslag kan ikke sies opp, men borettslaget kan pålegge ham å selge andelen sin dersom han tross advarsel vesentlig misligholder . Selv om formuleringene i lovgivning for henholdsvis borettslag og eierseksjonssameier er svært forskjellig, er reglene i praksis forholdsvis like. Våre advokater har bistått flere borettslag og eierseksjonssameier eller selveierleiligheter i spørsmål knyttet til kjøp og salg, mangler, retting, forsinkelser, . Alle borettslag er regulert av borettslagsloven, som fastsetter andelshavernes rettigheter og plikter i borettslaget. Borettslag har legalpanterett for inntil to ganger folketrygdens grunnbeløp (G) for . Du spør om et innflyttingsgebyr til kjøper er å regne som et eierskiftegebyr etter borettslagsloven . Borettslagsloven finnes på sidene til lovdata.


Bolig kan eies som ordinært tingsrettslig sameie, i boligaksjeselskap, i borettslag, eller i eierseksjonssameie. Enten utgangspunktet er at du skal føre opp ny . Borettslagsloven har til formål å gi andelseiere bruksrett til egen bolig på foretakets eiendom. Det rettslige utgangspunktet etter borettslagsloven er at et borettslag kan selge hele eller deler av sin faste eiendom, enten arealet er bebygd .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.