torsdag 5. november 2015

Fuging av skifer ute

Legging av bruddheller; Legg skifer selv; Trapper i naturstein. Heller lagt i sand kan fuges med sand og såes til med gress (tilsett noe torvstrø). Skal man lime flis/stein ute, må man ha full limdekning.

Ypperlig til liming og fuging av tung stein, f. Skiferfug benyttes til fuging av skifer på gulv og vegg, til fuging av limtegl og muring av skifermurstein. Når det legges skifer ute er det viktig med fullstendig limdekning både på underlaget. Fugebredden er opp til den enkelte, men det anbefales at fugene er ca.

Fuging av et skiferbelegg er med og gir belegget en egen karakter. Dette kan både handle om fargen og bredden på fugene. Jeg har fuget skiferfliser utendørs (som var nedstøpt i betong).


Skal på Megaflis å kjøpe noen kvadrat med skifer til trappa senere idag. Jeg bruker aldri noen form for impregnering av skiferflater utendørs. Jeg har alltid ment, og står fast på det, at fuger skal fuges med fugeskje og jordfuktig . Til fuging på gulv og vegg; Lavalkalie sement; Til innen-/ utendørs bruk. Her kan du se hvordan du enkelt legger Bruddskifer på gulv. Abonner på vår kanal for å se flere.


Anbefales å benytte membran på underlaget. Bland små mengder fugemasse om gangen og jobb med mindre . Rens fugene for lim, fritt vann og andre fremmede partikler. Påfør lim både på underlag og baksiden av skiferen for å oppnå best dekning. På bildet fra venstre til høyre: skiferkniv, kulehammer, meisel, risser. Det skal ikke primes utendørs; Påfør lim med minst 10mm tannsparkel.


For beskyttelse og enklere renhol bør du impregnere skiferen og fugene etter at du er . Meningen er å ha støpt skifer - i tillegg har jeg planer om å støpe inn noen. Brukes det sand i fugene, vil det med tid og stunder vokse frem gress og. Utenlandsk skifer bør alltid impregneres når den legges utendørs.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.