tirsdag 24. november 2015

Beskjære lønn

Noen trær, som lønn eller bjørk, har en tendens til å blø hvis de beskjæres tidlig om . Jeg er ikke helt for å beskjære slike trær, jeg, da. Beskjæring av Lønnetre 16. Da kan du passe på og beskjære de vekster som er litt følsomme, for eksempel bjørk, lønn , valnøtt, agnbøk, vinranke og frukttrær som kirsebær . Hei, vi ovetok hus i høstas med noen lønntre i hagen.

Lurer nå på hvordan disse skal beskæres, om de i det hele tatt skal det? Mitt spørsmål er da som følger: Kan jeg ta av hovedstammen for å beholde den høyden som er nå? Når kan jeg beskjære en blodlønn, vår eller . Det beste for vekst og sårheling er om beskjæring skjer før våren.


Mange av trærne kan du egentlig beskjære hele året, unntatt blødetrær, som bjørk, lønn , valnøttre, som du skal ta på høsten, sier Pettersen. Du skal aldri beskjære en plante mellom september og desember. Eksempler på blødetrær er bjørk og japansk lønn.

Det er ikke noe fast regel for når du skal beskjære planter, busker og. Med Beste praksis for beskjæring av trær ønsker Norsk trepleieforum først og fremst å. Her vist for trær med parstilte knopper (Ask og lønn med flere). Har en blodlønn som nærmer seg meteren i høyde. Dessverre har den delt seg i to hovedgreinner like over bakkenivå. Jeg har et lønnetre som har vokst enormt i sommer.


Den beste tiden for beskjæring av planter er derfor høysommer og tidlig høst. En rekke trær har ikke vondt av en omgang med greinsaksen når september kommer. Har du foreksempel lønn , hengebjørk, japankirsebær, . Kan fremme stor strekkvekst. Det meste av beskjæring kan du gjøre selv. Her gir vi deg en enkel innføring i beskjæring av frukttrær, prydbusker og hekk.


Blødere, som bjørk og lønn. Det er best å beskjære disse på sommeren i juli og august. Noen trær som er blødere er: Bjørk, lønn , valnøtt, kirsebær, plomme, bøk og . Det gjelder: bjørk, valnøtt, lønn , morbær, hjorttakstre, ekte kastanje, .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.