torsdag 1. oktober 2015

Terrasse på mark

Slik bygger du platting. Når et terrassegulv skal legges direkte på mark , er det viktig å gjøre et godt grunnarbeid. Underlaget må være stabilt, godt drenert (regnvannet bør renne bort fra veggen) og helt plant.


Når underlaget er i orden, kan du begynne å bygge plattingen. Denne måten å legge platting på er spesielt anvendelig når du skal legge plattingen på gress eller annen mark. Alle mål oppgitt i mm, når ikke noe annet er nevnt.

Her er det et lite fall i terrenget fra huset og utover, og det gjør det naturlig å avslutte med et trappetrinn mot hagegangen. Gulvet er rammet inn av kraftigere trykkimpregnerte bord. Sandkassen har fått en innramming . Byggeanmelde hovedtrekk. Prinsippene er enkle og med litt fingerferdighet kan du få en uteplass å være stolt av. Vær oppmerksom på at en ny terrasse er meldepliktig, men hvorvidt du kan levere forenklet byggeanmeldelse avhenger av størrelsen på . Kunne du tenke deg å bygge en platting eller markterrasse, men er usikker på om du klarer det selv?


Denne guiden er alt du trenger for å lykkes. Har lest gjennom endel tråder her om bygging av markterrasse, men blir litt forvirret av alle de forskjellige meningene og løsningene i forhold til grunnarbeidet.

Kan noen gi meg en enkel trinn-for-trinn-løsning? Gode materialer, riktig verktøy og fremfor alt en god plan. Dette er ingrediensene du trenger for å bygge platting.


Dekk er det også noen som kaller det. Platting, terrasse eller patio? Men de består alle av plank som ligger ved siden av hverandre og hviler på solide tverrliggere. Det finnes mange forskjellige typer materialer man kan bruke, som alle har forskjellig utseende, egenskaper og krav til behandling og . Når utsikten ikke vil komme inn til huset, så må vi legge terrassen ute ved utsikten.


Selv om det kan være deilig å gå direkte fra stua ut på terrassen , er det jo også noe fint ved å legge terrassen for seg selv, ved å plassere det lille stykket av orden ute i naturen: i et lunt hjørne, i skyggen av den store . Et tregulv eller en treterrasse blir ikke så varm eller kald som en tilsvarende i stein. Den er komfortabel og har et pent utseende. En ulempe er at tre kan bli glatt når det er vått på grunn av alger, men dette er lett å bli kvitt med miljøvennlig algefjerner. Denne artikkelen viser deg hvordan du trinn for trinn går frem for å bygge et . MAXBO hjelper deg med å bygge terrasse.


Her får du tips og råd om riktige verktøy. Hvordan monterer man terrassebord? I vår tredje terrassefilm kan du se hvordan dette kan gjøres. Johnny og Jørgen - En solid platting ble bygget på en kveld med ferdigkappede lengder.


En terrasse som ligger lavt eller i flukt med terrenget vil verken medføre særlig risiko for brannspredning eller påvirke andre forhold på naboeiendommer som for eksempel lys og luft i forhold til det som følger av annen normal bruk direkte på mark.

Terrasser med høyde mer enn m over ferdig planert . I denne episoden av Hjemmefikserne viser Sigurd Sollien deg hvordan du bygger platting. Hjelp, vi blir invadert av små makk. Her i vårt ganske så nye (tre år gamle) sameie i Bergen har vi en betongterrasse ved inngangene.


Jorden her er stort sett myrjord.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.