fredag 9. oktober 2015

Når kan man legge ferdigplen

Dere kan trygt legge ferdigplen ut september og mye av oktober. Dette må du huske på når du legger ferdigplen. Han forteller at ferdigplen kan legges i alle slags hager, enten de er store eller små, flate eller med.

Før legging bør man tilsette næringsstoffer, det vil si gjødsel og kalk. Den leveres i ruller som er enkle å legge ut. Selv om kalenderen viser november kan du fortsatt legge ferdigplen.


Først når underlaget er ordentlig kan plenleggingen starte.

Men man må heller ikke gå på dette gresset vi legger nå, da vil det være fare for isbrann og . Man planerer og raker massene jevnt utover. Ja, du kan gjerne legge ferdigplen for å erstatte nedslitt eller ødelagt gress (f.eks isbrann). Hvis valget er ferdigplen, kan jobben gjøres helt til frosten setter seg i bakken.


Og er klar til bruk når våren kommer, sier Gustav Redalen, fagsjef i Det. Derfor skal man holde seg slavisk til vanningsrutinene de første tre . En plen kan bruke opptil år før den er ferdig etablert. Det er en del forberedelser som må til før man legger en ferdigplen.


Når ferdigplenen skal legges, starter du inntil en rett kant.

Her er noen tips til deg som vil legge ferdigplen i hagen. Det kan være fordelaktig å legge plenen på høsten: da unngår du tørke og frøugresset spirer mindre. En vakker gressplen kan du få raskt på plass med en ferdigplen. Når du har brukt ugressmiddel, er det smart å gjødsle noen dager etter, dette for å styrke gresset.


Før man kan begynne å legge ferdigplen må man gjøre en del forberedelser. Vi selger plengjødsel på jordet eller på bestilling når vi leverer gresset. Se en video om hvordan legge ferdigplen her! Hyppigere kalking kan vurderes på spesielle jordforhol særlig i Sør-Norge.


Vil du rulle ut ferdigplen i mai kan du spare noen tusenlapper på å bestille fra riktig. Dette gjelder særlig når du skal ha gress til en større plen. Gress man legger skal vannes, men det slapp familien som la dette gresset: . Har du en gammel plen kan du alternativt legge min. Start gjerne med en lang og rett linje når du skal legge ferdigplen.


På grunn av sommervarmen kan det våre lurt å vanne på kvelds- eller nattetid for å unngå . I lengderetningen anbefales det å legge med noen cm overlapping og skjære. Ferdigplen kan legges så lenge det ikke er frost, men husk å vanne plenen. Når våren er i anmarsj, har plenen og plantene behov for tilførsel av næringsstoffer. Legger du ferdigplen har du en to år gammel plen i løpet av et par uker. Ferdigplen kan legges fra tidlig vår til seint på høsten, og hvis du bare er flink.


Nå når vi har fått plenen på plass, går hageprosjektet her på Høyenhall . Hvor tidlig på våren kan man legge ferdigplen (Østlandet)? Så lenge en vanner tilstrekkelig kan en vel plante når som helst bare det ikke er . Hvor mye jord/ hvor tykt jordlag trenger man? Ferdigplen kan hentes tirsdager og fredager.


Dersom man skal legge ferdigplen oppe på gammel plen, skal man være klar over at den gamle vil råtne etter . Har ca kvadrat og vurderer å legge sent i august.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.