onsdag 14. oktober 2015

Isolere kjeller

Har du en kald kjeller du ønsker å tilleggsisolere, finnes det flere alternativer. Det beste er å ha all isolasjon på utsiden, men siden det innebærer å grave opp . Er muren fuktig bør den dreneres og isoleres på utsiden.

Den utvendige isoleringen forhindrer kuldebroer og . Etterisolering av gulvbjelkelag mot kjeller. I hus med høy kjeller er det som regel forholdsvis enkelt å isolere gulvet mot 1. Hvorfor utvendig isolering av kjellervegg?

Feil isolering av kjellerveggen kan gi dårlig inneklima. Feil isolering av kalde kjellerrom som bygges om til oppholdsrom, er en gjengangerfeil i eldre hus. Halvparten av boligeierne tror feil og vil ha . Drenering må etableres og veggen isoleres utvendig med ROCKWOOL Drensplate. God ventilasjon og oppvarming av kjeller reduserer risikoen for fuktskader. Jeg bor i et hus fra 19hvor det mangler drenering og isolering på utsiden av . En del har fått med seg at kjellermuren skal isoleres på utsiden.


EPS og XPS- plater (isopor) som isoleringsmateriale utenpå kjelleren. Nilsen, siden mange likevel gjør jobben med å grave rundt .

Spartana: Anbefaler ikke å isolere innvendig i kjeller. Skrekkscenario er: Fukt trenger gjennom grunnmur. Etterisolering av etasjeskillet over kald kjeller med linisolasjon. System Platon på innsiden av kjeller veggen beskytter isolasjon, stenderverk, paneler o. Figur viser fuktskader i en kjellervegg som er isolert på innsiden. Bilde av etterisolering av kjeller Når du skal etterisolerer en murvegg er det som regel en fordel å gjøre det på utsiden av veggen.


Anbefaling fra NBI: n 1mm i yttervegg n 1mm i tak n 2mm i golv mot kjeller. Fokus på: n Isolasjon n Tetthet n Nøyaktig utførelse. Den enkleste og mest vanlige måten å innrede kjellerrom på, er å bare isolere og kle veggen innvendig.


Et kryperom er et ventilert, 500-6mm høyt luftrom mellom gulvbjelkelag og terreng, og er vanlig i småhusboliger oppført i perioden 1950-1970-tallet. Jeg tenker nå på å isolere veggene i kjellerstua i vårt .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.