torsdag 15. oktober 2015

Hvordan lage gjerde

Gjerdet er det første som møter gjestene dine, enten det er klassisk hvitmalt eller et moderne PVC- gjerde. Her lærer du hvordan du setter opp et nytt. Når du skal sette opp et gjerde rundt tomta, er det viktig å ta hensyn til omgivelsene, men også husets stil. Skal gjerdet skille to eiendommer, er det viktig at du også blir enig med naboen om hvordan det skal se ut, hvem som skal bære kostnadene og hvem som skal vedlikeholde gjerdet.


Et gjerde kan gi både le, privatliv eller være et hjemsted for jordbær og slyngplanter. Vi veileder deg til hvordan du bygger et gjerde i hagen.

Du kan spare mye penger ved å sette opp gjerdet eller leveggen din selv. Her finner du informasjon om hvordan du kan bygge ditt eget gjerde. I denne filmen får du hjelp med å montere et klassisk gjerde som er vedlikeholdsfritt og meget fleksibelt.


Ekteparet Meltvedts erfaring er at mange tenker kortsiktig og unnlater å gjøre skikkelig grunnarbeid når de skal bygge gjerde. Altfor ofte ser vi at folk nøyer seg. Hun forklarer at når det begynner . Det enkleste er å slå gjerdestolper rett ned i bakken. Bruk da trykkimpregnerte gjerdestolper som er spisset på forhånd.


Ofte er det lurt å grave hull for stolpen, og fylle rundt med stein som trykkes godt sammen, for stabilitetens del.

Enda bedre blir det om du lager et kryss av lekter som spikres fast i stolpen omtrent der. I denne artikkelen skal vi gå stegvis gjennom prosessen. Før du starter, er det greitt å sjekke om deler av det gamle gjerdet kan brukes. Kan du bruke de gamle stolpene eller stolpehullene. Verktøyet du trenger kan være . Skal sette opp gjerde og lurer fælt på om jeg skal velge støpte stolpesko i søyle eller jordspyd.


Grunnen er hovedsakelig jord (noe stein.) Usikker på frostsikker dybde (bor i Lillestrøm) Arbeidsmessig er vel jordspyd enklest, men i forhold til telehiv må jeg vel ned på frostsikkert og støpe i søyler. Dette spørsmålet får vi stadig fra medlemmer som lurer på hvordan man skal forholde seg til naboer og myndigheter når man ønsker å sette opp et gjerde. Vi har omlag m rett linje som skal ha gjerde. Skjønner det blir billigere å lage det selv, men det er vel tids besparende å kjøpe ferdig?


Men, dersom det er myyye prisforskjell er det vel absolutt lurest å gjøre det selv? Noen som vet litt om dette? Vi er ikke blitt helt ferdig, men nå står i hvertfall gjerdet der, og så får vi gjøre resten til sommeren. Vi vurderte om vi skulle lage trappetrinn eller jevn stigning, men landet til slutt på trappetrinn. Er det bedre med gjerdestolper som bankes ned?


Prøver å gjøre det skikkelig med en gang. Overalt i hagen finnes det små rom… Men det er ikke bestandig vi ser de ved første øyekast! Mitt lille hagerom ligger som en passasje mellom en bratt skråning og veggen til gammelstuggua, i halvskyggen innunder store tunge syriner. Langs kanten på skråningen vokser tre gamle epletrær, og det var her .

Et gjerde ser alltid bedre ut når det matcher huset som står innenfor. Har du en hvit bolig i klassisk stil, vil et hvitt stakittgjerde med slanke sprosser passe perfekt. Hvordan ser huset ditt ut? Har du en mer moderne funkisbolig, kan et rent plankegjerde med liggende sprosser – eller et linjerent stålgjerde – være en bedre . Og dessuten liker jeg gjerde , de kan bidra til å lage helhet, og bakgrunn. For å se om det vi tenkte ble slik vi trodde så satt snille svigerfar opp en par meter gjerde som dere ser på bildet, og så har vi gjort noen justeringer i forhold til det.


Gjerdeloven gir deg rett til å sette opp gjerde mot naboen. I noen tilfeller kan du også kreve at naboen spleiser på kostnadene. Gjerde flettverk plastbelagt grønn 600X50mm, 25m. Pantanett hagegjerde m 1cm. På lager i min butikk(31).


Vi har planer om å sette opp et gjerde med porte da ungene flyr inn på tomta vår. Så i hjørnet blir det kun asfalt å feste i og lurer litt på hvordan vi gjør dette? Det er ikke store greiene som skal til.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.