torsdag 22. oktober 2015

Etterisolere vegg utvendig

Etterisolering av yttervegg. Når du likevel skal skifte kledning og rehabilitere boligen utvendig , bør du etterioslere ytterveggen samtidig. Hvis du vil beholde vinduer når du etterisolerer utvendig , må du sikre at de har spor for beslag . Illustrasjon av utvendig etterisolering Bruk vindsperre med lav dampmotstand ved utvendig etterisolering av reisverksvegg.


Jo eldre huset ditt er, jo mer vil du antagelig ha å hente på å etterisolere veggene.

Dersom huset er kledd . Hvis du derimot har valgt etterisolering av veggene gir vi deg noen tips. Hva gjør du når huset har liggende panel og huseier bare ønsker å etterisolere én yttervegg ? Den enkleste og billigste måten å etterisolere en slik konstruksjon er å blåse inn. Veggen er også foret ut utvendig med 48x48mm liggende lekter og isolert . Byggmester Petter Dahl i firmaet Byggmestring . Du kan isolere utvendig på mange måter, men ofte handler det om å sette plater direkte på veggen og pusse dem, eller å legge isolasjon i et .

Utvendig etterisolering av yttervegger er et effektivt og fuktteknisk smart tiltak, men det vil være begrenset hvor mye tykkere veggene kan tillates . Ved utvendig isolering holder veggen seg både varm og tørr. Ikke alle energitiltak kvalifiserer til støtte fra Enova. Likevel er de smarte å gjennomføre, hvis målet ditt er å redusere energiutgiftene. Med et fasadesystem er det lekende lett å etterisolere ytterveggen.


Bitende vintervind river i veggene på turistforeningens populære. Systemet er enkelt å isolere med og gjør at huset får kontinuerlig isolasjon utvendig , . For etterisolering av gamle trehus er det viktig å ha kjennskap. I byene og kyststrøkene er lafteveggene oftest panelt utvendig , noen også innvendig. Vi tenkte derfor at det var lurt å etterisolere.


Dette skyldes som oftest dårlig isolerte vinduer eller vegger. Metoder og materialer 723. Eldre vegger av reisverk. Yttervegger av mur og betong kan utføres i mange ulike kombinasjoner.


Vegger som er forblendet med murstein eller blokker har normalt et drenert hulrom på . Dyttes inn i sprekker mellom vindu og vegg.

Denne veggen vender mot et innvendig rom (kjøkkenet) og trenger ikke. En utvendig etterisolering vil først være aktuell hvis du allikevel må . Hvorfor bør du etterisolere vegg eller sokkel? Med utvendig etterisolering og ny, regntett overflate blir veggen innenfor mindre utsatt for slagregn.


Foret ut veggen utvendig med 48x48mm liggende lekter. Hvordan etterisolere best mulig?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.