tirsdag 1. september 2015

Tak isolering

Varmen stiger opp og det er spesielt lønnsomt å ha et godt isolert tak. For å hindre varmetap fra rommet under, er det enkelt og effektivt å øke . Skal du innrede oppholdsrom på loftet er det nødvendig å isolere godt.

Med dagens krav til energisparing og økonomisering av ressursene er det svært viktig å isolere, og i mange tilfeller etterisolere hus og hytter. Gode råd til isolering og etterisolering af loft og tak. Les om temperaturer og funksjoner, og finn veiledning til hvordan du gjør.


Innenfor hyttebygging er det også en løsning med torvtak som omvendt tak på skråtak (isolasjon plassert over membran).

Utvendig isolering og tekking med en kompakt takløsning er den rasjonelle og. Selve det kompakte taket består av en bærende del, en isolerende del og en . Etterisolering av tak må alltid ses i sammenheng med eventuell isolering av golv- og veggkonstruksjoner samt utbedring eller utskifting av . Flate tak kan bare isoleres på utsiden, med andre ord i selve takstrukturen. Hvis du prøver å isolere et flatt tak på innsiden, vil det danne seg kondens mellom . Sperretak med lufting og isolering: Utvendig etterisolering.


Denne metoden er aktuell hvis du skal skifte taktekkingen. Boliger bygd før ca 19har lite eller ingen isolasjon. Etasjeskiller/tak var typisk fylt med spon eller leire. Hvis du er veldig ”flink” til å rulle isolasjonsmattene helt ut mot taket, tetter du disse. Store, lange istapper vitner gjerne om dårlig isolasjon.


Jackon Takisolering leveres med fall (1:4 1:og 1:100) eller som plan isolasjon i form av rette plater. Isoleringen er velegnet til både nybygg og renovering. Tidligere lå det cm rockwool på gulvet. Jeg kommer trolig å bruke 30cm Rockwool i taket.


Jeg holder på å lage oppholdsrom på garasjeloftet, og ble litt i tvil når jeg skulle til å isolere taket. Skal isolere et skråtak på et tilbygg på huset mitt, og lurer litt på hvordan man gjør det for at det . Varmluft stiger, og derfor er det loftsgulvet du får mest igjen for å isolere - dersom loftet fortsatt skal være kaldt. Skal loftet innredes, legges isolasjonen i taket. Sjekk om du trenger ny isolasjon eller om du må bytte hele taket.


Anbefalinger: n 2mm i yttervegg n 300-3mm i tak. Fokus på: n Isolasjon n Tetthet n Kuldebroer n Nøyaktig . I mange eldre hus skjer den største delen av varmetapet gjennom takkonstruksjonen; Minsker snøsmelting og isdannelse på taket; Isolering .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.