torsdag 10. september 2015

Hvor mye isolasjon i tak

Minstekravet til isolasjon i taket er cm. Varmekonduktiviteten sier noe om hvor mye varme som ledes i gjennom produktet, jo lavere verdi, jo bedre isolasjonsevne. Hvor mange etasjer har huset? Husk at med så mye isolasjon og eventuell ny vindtetting utvendig og dampsperre innvendig så er huset mye tettere enn før og behovet for ventilasjon øker betraktelig.


Kjøper en hus fra den perioden (ja det er mange av dem) må en ofte bruke mye penger og energi, ofte bokstavelig talt, for å fyre.

Jeg vurderer å etterisolere loftet. Etterisolering av loft. Isoler loftet og utnytt rommet under skråtaket. Varmen stiger opp og det er spesielt lønnsomt å ha et godt isolert tak.


Vi starter etterisoleringen på loftet hvor det er enkelt å utføre og vil gi de største energibesparelser. Takisolasjons - guiden. Den komplette guiden for isolering av flate tak.


Taktekning er tak - belegg av asfalt eller plast og benyttes som det ytterste vanntettende og klimaeksponerte sjiktet på taket.

Isolasjon og taktekning festes vanligvis mekanisk til det. Du kan også bestille en befaring hjemme hos deg (se Hva kan du oppnå, og hvordan kommer du i gang?). I tillegg kan du også få mye informasjon av de seriøse produsentene av isolasjonsmateriale, de har informative og gode nettsider.


Her får du tips om hvordan du best isolerer bygningen og unngår . Tykkelse på tak - isolasjon. Start med å ta en skikkelig taksjekk for å finne ut hvor omfattende problemet er. Full takhøyde: Mange hytter har full takhøyde. Da må det være et luftesjikt over isolasjonen der luften går inn nede og ut på mønet.


Han er utdannet både som takstmann og eiendomsmegler, og har erfaring med mange eksempler på dårlig håndverk, særlig ved etterisolering av gamle hus. Les også: Ting dere har lurt på om varmekabler. Er det anbefalt å ha varmekabler på soverommet? Og hva gjør man med ustabile varmekabler? Det skal være ventiler i hvert møne og ventilasjonsåpning langs takfoten.


Men hvor mye ventilasjon du skal etterstrebe er en avveining. For mye ventilasjon gjør at temperaturen faller og den relative fuktigheten øker. For lite ventilasjon gjør at fuktig luft ikke kan luftes ut.

Kontakt en fagmann dersom du er . Der det er praktisk mulig og fuktteknisk forsvarlig, bør man montere så mye isolasjon at forskriftskravet til U-verdi for tak blir tilfredsstilt. Nødvendig størrelse på luftespalteåpningene er for øvrig avhengig av hvor vindutsatt stedet er og må vurderes i forhold til faren for snøinndrev. Når ordningen med energimerking innføres i Norge neste år, vil gjennomførte etterisoleringstiltak gi høyere økonomisk verdi på boligen. Hva betyr dugg på vinduene?


Teknisk forskrift til plan- og bygningsloven (TEK) endret. I tillegg er det nå ikke tillatt med varmeinstallasjon for fossilt brensel. Fornybart biobrensel, som for . Dyr strøm gjør det lønnsomt. Dine Penger har beregnet hvor mye du vil spare på dette tiltaket der du bor. LES OGSÅ:Spar tusenvis: - Kom deg opp på taket.


I slike boliger vil det ofte være fornuftig å etterisolere taket. Sjekk glavas app og kalkulator for å se hvor mye du kan spare på bedre isolasjon. Denne metoden kan du bruke for trebjelkelag mot kaldt loft uten isolering og dampsperre, og for trebjelkelag isolert med sydde mineralullmatter. Sørg for at vindsperresjiktet føres langs taket til minimum 200mm over ny isolasjonshøyde. Ikke bare blir du kvitt istappene ved å etterisolere, eller unngår potensielle skader på taket , du kan også spare penger.


Ifølge SINTEF Byggforsk kan nemlig etterisolering senke energibehovet med inntil prosent. Bildet viser konstruksjon hvor Hunton Nativo Trefiberisolasjon er blåst inn i ytterveggen. Bakgrunnen for energikravene er myndighetenes målsetting om å redusere energiforbruket med.


For nye hytter og fritidsboliger over mBRA medfører enerikravene at det stilles spesielle kvav til både tetthet og isolasjon. For hytter over 1mBRA gjelder de samme nye kravene som for helårsboliger , mens .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.