mandag 21. september 2015

Glaserte fliser

SLITASJEMOTSTAND: Gjelder kun glaserte gulvfliser. Til gulv med meget stor slitasje (restauranter, resepsjoner, offentlig etc.) DIGITAL: Digital produksjon gir et mer ekte og naturtro design, samtidig som man kan oppnå et resultat der hver flis har sitt unike mønster. Rengjøring utføres med en myk børste eller eller klut. Glaserte fliser rengjøres med nøytrale rengjøringsmidler før overflaten skylles og tørkes godt.


På sklisikre overflater kan rengjøringsmiddelet med fordel få lov til å virke en stund før det skylles av og tørkes godt. På naturstein må man være veldig forsiktig .

Marokkanskinspirerte baderom har vært populært i lang ti spesielt mønstrete sementfliser. De matte, uglaserte flisene kan fort bli stygge om du ikke bruker dem riktig. Selv om flisene impregneres, blir de fort slitt og tåler langt mindre enn de glaserte variantene. Og noe av det dummeste du gjør, er å legge . Installasjonsrengjøring og daglig rengjøring.


Ta bort alt løst smuss. Bland en bruksløsning av Kalkbort. Bløtlegg med rent vann og påfør Kalkbortløsningen.

Hold overflaten våt under. Den vanligste teknikken for å lage en mønstret overflate på glaserte fliser er silketrykk (serigrafi), hvor rasteret etter trykk- platen ofte kan være synlig. Det er nå utviklet en metode med utgangspunkt i offsettrykking, som f. Det finnes også polerte, uglaserte fliser. Flisen trenger ikke å ha stor flate, men at den er glasert kan være lurt.


Uglaserte fliser kan riktignok behandles, men det slipper man med glaserte fliser. Mosaikk er lett å holde rent, spesielt om den er glasert også. Enten er den helt gjennomsiktig eller så er den malt på baksiden,. På glaserte fliser skal glasuren ikke være for tynn slik at man ser keramikken under når flisen kommer opp på veggen, siden det fører til stygge fargevariasjoner, sier Patrik Björklund.


En billig glasur kan også ha luftbobler, nålestikk i overflaten eller det kan ha kommet smuss under. En kvalitetsglasur er tykk . Hvordan kan jeg finne ut klassifikasjonen av en flis? Grundbehandling og pleje. Klassifiseringen av flisen skal klart fremgå på emballasjen av produktet.


Er fliser på bad tette? Svaret er ganske enkelt og greit: Nei. Fliser er laget av keramikk, og keramikk opptar vann.


Så hvorfor har det seg slik at man i omtrent av tilfellene velger fliser på badet, hvis dette ikke er vanntett overflate?

Porøse fliser med og uten glasur. Ekstruderte fliser Våtpressede fliser som presses gjennom munnstykker og kappes i tilmålte lengder. Tørrpressede glaserte fliser av veggkvalitet. Andre ord for porcellanato.


Skandinavisk betegnelse på glaserte veggfliser. Når du kjøper gulvfliser, kan du gå etter sklisikkerhetsvurderingen, R og et tall. Jo høyere tall, desto bedre er sklisikkerheten.


Men velg ikke høy sklisikkerhet der du. Glaserte eller uglaserte fliser i mindre format, i alle kvaliteter. Dette for å gjøre påføringen enklere. Kategori B er egnet til gulv hvor det kan bli såpeglatt og man skal gå barfotet.


Matte fliser, særlig med struktur, gir en levende overflate og et varmere uttrykk, og er mindre glatte. De er forresten lettest å rengjøre. Kan man blande fliser med ulike overflater på badet?


Du kan få tak i billigere kvaliteter, men de går lettere i stykker, sier Aakerøy. De fleste gulvfliser har solid konstruksjon, men du får som regel det du betaler for. Flis til gulv i bruksrom som kjøkken, stue og gang må være gjennomfarget ( porcelenato). En glasert flis vil ofte skades dersom man går på den med . Mange maler flisene som en rimelig, midlertidig løsning, og så lenge grunnarbeidet gjøres ordentlig er det ikke noe problem.


Underlaget må være helt rent, fast og tørt før du maler. Når flisene er ferdig pusset, og alt støv er fjernet, er underlaget klart for overmaling. Bruk gjerne en sterk gulvmaling eller en . Flisen har et tradisjonelt format med mål på 15x15.


Den keramiske flisen har en glasert slett hvit overflate. Helheten vil gi et nøytralt og tidløst inntrykk. Egner seg godt på vegg både på baderom, så vell som over kjøkkenbenk.


Gir en betongaktig finish på vegger, gulv og benkeplater. Vi klarer ikke å bestemme oss for hvilke fliser vi skal legge. Har dere noen erfaringer med fliser på badgulv?


Vi har sett på fliser med glans ( glaserte ) og matte fliser , men hva er mest praktisk? Blir flisene med glans raskere skitten (synes bedre)? Er de glattere enn matte?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.