mandag 28. september 2015

Dokumentasjon elektrisk anlegg

Når du har fått utført arbeider på ditt elektriske anlegg , skal du motta lovpålagt dokumentasjon fra elektrikerfirmaet som har utført arbeidet. Eier av det elektriske. I henhold til forskrift om elektriske lavspenningsanlegg (fel) § - planlegging og vurdering av risiko - skal elektriske anlegg planlegges og utføres slik at . Erklæring om samsvar i henhold til forskrift om elektriske lavspenningsanlegg.


Dokumentasjon av det elektriske anlegget.

Jeg forventet at det skulle følge med en del dokumentasjon på det elektriske anlegget (som samsvarserklæring o.l.). Det viser seg å ikke være . Det kan også være kjekt å ha hvis det skal bli gjort ytterligere forandringer på el - anlegget. Installatøren kan derfor bruke dokumentasjonen for å . Ny bolignorm for elektriske installasjoner i nye boliger: Slik skal.


Krav til dokumentasjon : ”SIKRE”. Margaret Briggs fant alvorlige feil i det elektriske anlegget etter boligkjøp.

Alt som er gjort med det elektriske anlegget , for eksempel om det er montert varmekabler eller såkalte downlights, skal dokumenteres. Uten dokumentasjon kan ikke Det lokale eltilsyn godkjenne el - anlegget , og det må sjekkes på nytt. I verste fall kan det bety at at man må hakke . Endringer: Endret ved forskrifter . ElsikkerhetsdokuMENTASJON. Rapport fra sluttkontroll etter arbeid på elektriske anlegg. Dukket opp i postkassen i dag.


Noen som vet hva de sjekker og hva de er mest opptatt av? Det står i brevet at de vil ha dokumentasjon på nylig utført arbei . Hvis dokumentasjon blir etterspurt og du ikke har den, kan konsekvensen være at du må betale for en full gjennomgang av el - anlegget. Hjemme hos andre må en registrert elvirksomhet utføre og dokumentere jobben.


Hvis det elektriske anlegget svikter kan det være fristende å be en elektriker . Samsvarserklæring, dokumentasjon som viser at et elektrisk anlegg , installasjon, er utført i samsvar med forskriftenes krav. Myndighetene har strenge krav til dokumentasjon for utført arbeid på et elektrisk anlegg. Dette skal sikre at arbeidet utføres i henhold til gjeldende lover og at .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.