torsdag 20. august 2015

Energiklasse bolig

Energimerk boligen din. Hva betyr energimerket for meg? Merket er regnet ut for standardiserte betingelser og vil ikke ta hensyn til hvilket bruksmønster du har.


Oppvarmingskarakteren gis med en femdelt fargerangering fra rødt til grønt, og rangerer boligen eller bygningen etter hvilket oppvarmingssystem som er installert. I dag står norske boliger for omtrent av det totale norske klimautslippet, og ved å energiklassifisere boliger håper man å kunne sette større fokus på energieffektivisering. Det kan spare deg for mange tusenlapper på strømregningen.

Det koster deg nærmere femti tusen kroner ekstra i året å kjøpe en bolig med dårlig energikarakter, viser et regnestykke Dine Penger har satt opp. Snart må alle boliger som selges eller leies ut energimerkes. Denne forskriften ble vedtatt 18.


Forskriften er hjemlet i energiloven, og setter bestemmelser for hvilke type bygg. Profesjonell energimerking gir deg riktig verdi på boligen. For folk uten byggeteknisk kunnskap kan det være vanskelig å fylle ut attesten selv.


NVS`s forenklet utfylling gir som regel boligen en dårligere energiklasse enn det den faktisk er, da denne modellen bevisst regner konservativt. Dette får betydning for verdien på.

Skal du selge eller leie ut bolig bør du legge litt arbeid i energimerkingen. Du må regne med at bevisste boligkjøpere og leietakere vil se nøye på energiattesten. Den forteller mye om boligens energitekniske tilstan og den gir således en god indikasjon på om oppvarmingsutgiftene blir høye eller lave i. Harald autorisert teleinstallatør (TIA) og ellers en nevenyttig kar. Vi skal oppgradere et hus fra 50-tallet. Vi har hatt energirådgivning men er nå litt i tvil om alle oppgraderinger lønner seg.


Planen er å oppgradere etter Tek10. Dermed skal vi få energikarakter B. Først tenkte vi å få innstallert vann til vann oppvarming og i tillegg solarpanel på takket. Det er lovpligtigt at få energimærket din bolig , hvis du skal sælge eller udleje. Hvilken energiklasse skal jeg velge? Glassets U-verdi sier noe om mye varmetap som går gjennom et vinduet.


Jo lavere tallet er, jo mindre varmetap og jo bedre isolerer produktet. U-verdi på for nye boliger , store rehabiliteringer og store fritidsboliger. I tillegg anbefaler Enova å . Hvordan påvirker energimerking salgsprisen på din bolig ? Mangler: energiklasse Slik forbedrer du energimerkingen av boligen - viivilla.


En luft til luft-varmepumpe ville bidratt til et bedre inneklima, og gitt en enklere og rimeligere oppvarming av boligen , men det ville ikke ha bidratt til å løfte boligen opp enda en energiklasse.

Derimot ville installering av et balansert ventilasjonsanlegg med varmegjenvinner ha løftet energimeket opp . I dette tilfellet gir det ingen mening å plassere den trykte etiketten på produktet. Forhandleren må likevel gi sluttbrukeren informasjon om energiklasse og andre spesifikke parametere. Ventilasjonsaggregater for boliger. Eksempler på de to energietikettene for et ventilasjonsaggregat for bolig er vist under.


Varmepumper er også del av oppvarmingssystemet. Alle leiligheter vil bli bygd slik at de tilfredsstiller kravene til energiklasse A. Selve bærekonstruksjonen blir i massivtre. Ifølge utbyggeren har massivtre om . Den kan ytterligere forsterkes for å møte behovet kommunen har for hardbruksboliger. Boligen er utviklet i samarbeid med Husbanken, og tilfredsstiller Husbankens krav til tilskudd.


Kontakt oss gjerne for en visning eller om du ønsker mer informasjon! Lav energiklasse vinduer. Flatt tak med innvendig gjennomføring av . LCD-skjermer og andre duppeditter gjør kjøleskapet enda mindre miljøvennlig.


Men strømprisene forventes å bare gå oppover i kommende år, og dette taler igjen for å kjøpe et kjøleskap med høyere energiklasse.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.