torsdag 9. juli 2015

Frosne vannrør

Frosne vannrør er et stort problem hver vinter. Her får du vite hva du kan gjøre for å unngå skader på frosne vannrør. Les også: Har du sikret deg mot frostsprengning av vannrør?

Leit: Frosne vannrør kan føre til omfattende skader på hus og hytte. I fjor betalte forsikringsselskapene ut 2millioner kroner for vannskader . Er det for eksempel trekk i kjelleren kan dette også føre til frosne rør. Sørg derfor for å minske trekk i rommet og hold temperaturen over grader . Stadig flere opplever vannskader som følge av frostsprengte rør. Vinteren 20var mil ikke minst i forhold til sprengkuldevinteren 2010.


Prøver du å tine opp frosne vannrør selv, kan du gjøre det vondt verre. Det som går igjen når kulda setter inn, er frosne vannrør og fyringsanlegg som slutter å virke. Rørleggerne får begge oppgaver å hanskes med. Er du så uheldig at vannrørene fryser i vinter kan en ordinær hårføner være redningen.


Hvert år rykker vi ut for å hjelpe med tining av frosne rør i Oslo og Akershus. Det er gjerne i forbindelse med lengre fravær at man trenger hjelp med tining av . Om frosten går langt ned i bakken, kan det ta veldig lang ti sier Ellefsen, som nevner at den siste telefonen om frosne rør kom mandag .

Dessverre kan frosne rør føre til uønskede og kostbare reparasjoner, men det trenger ikke å bli så dyrt om du kan tine opp en røret selv. Jeg leier ut en leilighet som i løpet av juletiden stod tom uten varme av noe slag og dermed fikk frosne rør. Lekkasje fra sprukne vannrør, som dekkes av forsikringen, har ti prosent erfart.


Ved bruk av hårføner eller vifteovn på det frosne røret, må det . Har ikke tenkt å ringe rørlegger og punge ut med . Vet at det selvfølgelig kommer an på betingelsene i forsikringen, men lurer litt på om frosne rør teller som skade - eller om det kun er skade om . Frosne vannrør – kontakt oss på tlf : vi har rørvakt 24/7. Har det vært langvarig kuldeperiode og du plutselig blir fri for vann, da kan . Frosne vannrør med stopp av vanntilførsel kan forkomme både i ny og gammel bebyggelse, i fritidsboliger og utendørs. Unngå frosne vannrør med varmekabel eller isoterm rør!


Vi har både utstyret og lang kompetansen/erfaring som skal til for at vi raskt skal kunne få . Frost Mange opplever frosne vannrør i disse dager og lokale rørleggere har nok å gjøre. Frost Mange opplever frosne vannrør i disse dager og .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.