torsdag 11. juni 2015

Isolere kaldt loft

Loftet skal ha lufting langs veggen (raftet) eller i gavlveggene . Slik kan du etterisolere trebjelkelag mot kaldt loft. Du må fjerne stubbeloftsfyll når du skal etterisolere. Et spesielt populært tiltak er å isolere mot kaldt loft.


Du kan selv isolere eller etterisolere forholdsvis raskt.

Etterisolering av loft er derimot lønnsomt for alle som i dag har et kaldloft med. En godt utført etterisolering mot kaldt loft vil du fort spare inn ved reduserte . Loftet blir da kaldere og dermed øker den relative fuktigheten. Ved å tenne lamper i etasjen under og gå opp på et mørkt loft kan man se hvor . Derfor velger boligeiere å etterisolere.


De aller fleste boliger med kaldt loft har en luftespalte under takutstikket. Tenkte å legge ett lag i mellom .

Har noen erfaring om hvor tykt kan man isolere mot kaldtloft uten at man får . Det er en annen diskusjon). Stikkord: Isolering etterisoleringloftFuktsikringfuktskader. Tak med kalde luftede loftsrom er en mye benyttet konstruksjon som man har gode erfaringer me spesielt for småhus. Ulempene med en slik løsning kan være . Hvis loftet blir varmt på grunn av utettheter i etasjekille- ren mot loftet, dårlig isolering.


Kalde loft må være kalde. Snekker Otto viser deg hvordan du enkelt kan etterisolere loftet ditt. Noen centimeter ekstra isolasjon.


Som andre skrå tretak i kaldt klima, må tak med kaldt loft luftes av to grunner. Tradisjonelt har norske småhus hatt et kaldt loft med lufteåpninger i. Når du først er i gang med oppussing eller oppgradering, er det både enklere og rimeligere å etterisolere samtidig. Er det kuldegrader ute, skal det aldri være varmere på et kaldt loft enn 1-2 . ISOLERE TAK: Når skal du egentlig isolere taket? Dersom du har en hytte med kaldt loft er det effektivt å tilleggsisolere etasjeskilleren mot .

Jeg har spurt en del bekjente, og også en del selgere av isolasjon , uten å få noe klart svar på følgende: Må man ha dampsperre mot et kaldt loft. Et nytt lag med mineralull legges på tvers av bjelkene, over den gamle . Utettheter fører til luftlekkasjer som gir kald trekk og varmetap. Ved etterisolering er det beste og enkleste tiltaket å etterisolere på loft og i gulv, der er det enkelt . En annen stor fordel med innblåsing av isolasjon er at den selv legger seg . Har du et åpent loft med isolering opp mot kaldt loft og god fremkommelighet kan man.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.