torsdag 18. juni 2015

Gamle vindu

Gamle vinduer er ikke særlig praktisk å ha på huset om de trekker eller er ødelagte, men om du skifter dem ut med nye må du ikke . Maling flasser og kanskje er det råte i noe av treverket. Ikke noe av dette er umulig å sette i stand!

Har du et gammelt vindu, skal du vite at alle delene kan fikses eller byttes ut. Pen til bilderamme til dine barnebilder etc. Kan og brukes til speil, ta da ut glassa og set inn speilfelt . Gamle hus med originale vinduer intakt er i dag en sjeldenhet.

Enkelt sagt startet den store bølgen med utskifting av vinduer under . Vi har nå 3Gamle vinduer til salgs fra Finn. Det er bra for miljøet, pengeboka og det blir veldig fint! Finn og lagre ideer om Gamle Vinduer på Pinterest, verdens idékatalog. På gamle vinduer er glasset ofte kittet fast.


Med tiden går kittet i oppløsning, og så må du skifte det ut. Enten med kitt i patron eller med kitt som legges på med en . Det kan være vanskelig å male gamle vinduer – men bare dersom du har ventet for lenge. Eksperten viser deg hvordan du skifter ut det gamle, slitte vinduskittet med nytt, og forlenger vinduets levetid med mange år.

Et gammelt vindu vil med stor sannsynlighet vare lengre enn et nytt, dersom vi tar godt vare på det. Det er fullt mulig å oppgradere gamle vinduer slik at . Jeg skal jo lage meg et lite drivhus, og av rent estetiske grunner har jeg lyst til å bruke gamle vinduer. Gamle, utette vinduer kan bli som nye med en omgang ferskt kitt.


Jobben kan du gjøre selv, og du får helt sikkert en økonomisk gevinst. Huseiere blir ofte anbefalt å skifte ut vinduene. Men vi fraråder folk å bytte ut de originale vinduene i gamle bygninger, dersom de ikke er i svært . Det er minst tre gode grunner til å bevare husets opprinnelige vinduer: Den første er at det er originalvinduene, som alltid passer bygningen . Om du vurderer eller skal bytte gamle vinduer, er det svært viktig at du tenker energieffektivt og langsiktighet. Moderne vinduer kan redusere varmetapet betraktelig; du vil spare strøm og innetemperaturen blir jevnere. Hei, Jeg har akkurat flyttet inn i nytt hus (fra 1975) og ser nå at vinduene dugger og blir . Fortsatt litt igjen av det gamle taket som står igjen, og bjelken som er ca over gulvet hindrer litt – men dette blir så fint!


Mange lar være å bytte ut gamle vinduer for å spare penger. Skap av gamle vinduer, hylle av syltepresse og sofabord av verandatrapp? Bevaring av gamle vinduer i verneverdige hus er derfor en viktig oppgave for eiere og forvaltere.


Gamle vinduer er verdifulle antikviteter som hører hjemme i . Stort gratis bruktmarked målrettet til gamle hus, gratis for private! Gamle vinduer og en fjøsdør var utgangspunktet da Heidi Stokke Paulsen fra Meisingset i Møre og Romsdal bygde sitt drømme-drivhus i . PCB (norske vinduer 19- 197 utenlandske vinduer til 1979).

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.