mandag 15. juni 2015

Fjerne mugg

Har du lagt merke til noen små, grønne flekker i baderomstaket eller bak kommoden på soverommet? Det er sannsynligvis mugg eller en annen type sopp , som er langt fra uvanlig i norske hjem. Forskere ved Universitetet i Oslos biovitenskapelige institutt mener at alle har sopp i hus og holder på med et . Hvordan kan jeg forebygge samt eliminere mugg?


De kjemiske produktene vi kjøper i butikkene, gir oss ikke alltid det resultatet vi forventer.

Ofte innebærer disse produktene mer risiko enn fordeler. Det finnes mange praktiske og økonomiske løsninger, som fjerner mugg på en trygg og effektiv måte. Fakta om muggsopp fra IKTAS. Hva er muggsopp , og hvor finner vi den.


Hva gjør jeg hvis jeg oppdager muggsopp i boligen. Muggsopp i hjemmet kan være en mulig skaderisiko. Hvis du har muggsopp i boligen er det viktig at den fjernes raskt.

Sannsynligvis er enten at vinduet er veldig dårlig isolert, og da bør det kanskje byttes av hensyn til strømregningen, eller du har svært dårlig ventilasjon. I så fall bør du huske at ventilasjonen også skal fjerne lukt og annen forurensning i tillegg til vanndamp, og dette får du ikke bort ved å tørke av vinduet, . Vær så snill å komme med tips! Dette er jo skikkelig ekkelt, og sannsynligvis så. Skjemmende belegg innlegg 30.


Fjerne mugg fra kjøleskap innlegg 19. En slags mugg på veggen. Flere resultater fra forum. Motor, trafikk og maritimt › Bil › Teknisk og trimming Bufret Lignende 24.


Har ikke forsøkt noe ennå i tilfelle jeg skulle gjøre noe som . Mugg - og råteskadene må fjernes slik at sporer og andre mikrobiologiske produkter ikke spres til rene områder i forbindelse med saneringsprosessen. Påvisning og fjerning av muggsopp. Vekst av muggsopper på flater kan først vise seg som en lett misfarging av overflaten, for eksempel flekker med gråtone i maling.


Ved slik misfarging av tapet eller på maling på glassfiber etc kan det finnes muggsoppvekst i limet på baksiden. Etter hvert kan det komme synlig vekst av .

Men i tillegg til å fjerne den muggsoppen som har vokst fram, skal du også finne årsaken. Ellers vender problemet tilbake. Typiske årsaker til angrep av muggsopp er dårlig ventilasjon, feil atfer plutselige vannskader fra oppståtte uhell og langsomt oppbygde fuktskader på grunn av feilkonstruksjoner. Det finnes vel ikke noe eklere enn å oppdage svart muggsopp i kjøleskapet. Får du øye på mugg på veggen bak påleggets faste plass dukker det opp et akutt behov for å vaske kjøleskapet.


God plass, riktig temperatur og oversikt over matvarene er stikkord for et oversiktlig og hygienisk kjøleskap. Trenger litt hjelp av dere jeg! Lur som jeg er, slang jeg fra meg hettegenseren min rett i skittentøykurven etter en meget våt trilletur.


Var sliten og klissvåt, så jeg gadd ikke henge den opp til tørk før jeg slang den fra meg. Nå har den ligget der rundt ei uke eller så, og da jeg skulle vaske. Hei, jeg og min bror har pakket opp det gamle helsport teltet til min far.


Det hadde mugg på innerteltet. Og lurer da på tips til fjerning av mugg ? Takker for alle innspill her på forhånd! Du kan redusere fuktigheten ved å kjøre avtrekkssviftene på baderommet og kjøkkenet.


Rengjør steder der det er sannsynlig med muggdannelse regelmessig og grundig. Det er også viktig å holde luftfuktigheten innendørs på under prosent. HEPA-filtre, luftrensere og mugg Når du rengjør for å fjerne mugg fra innemiljøet . Eventuelle fakk og hulrom som kan ha blitt utsatt for fukt åpnes for muggkontroll. Dersom mugg finnes må disse områdene med i saneringen.


Kledte kjellervegger med muggvekst bak kledning- en må i hovedsak rives i sin helhet. Vindpapp mot ytterveggen må også fjernes. Er det nok å vaske vegg mugget med grønnsåpe?


Har fått mugg på murvegg i et kjellerrom, dette var før et rom for trapp, men har blitt kledd inn og blitt bod. Hvis dere ser på bildene så er også en trestender satt opp langs veggen, dette har jeg tenkt å fjerne og legge 4-5cm ut fra veggen og kle inn dette med .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.