torsdag 25. juni 2015

Etterisolering av grunnmur

Utvendig isolering av grunnmur sikrer kjelleren mot fukt. Vi anbefaler at isolering av kjelleryttervegg skjer på utvendig side. Dette reduserer kuldebruer, samtidig . Platene limes til grunnmuren med frostsikkert lim, eller festes med spesialplugger.


Platene dekkes med en spesiallist på toppen av grunnmuren. Mur- og betongvegger bør etterisoleres utvendig, men det finnes også løsninger for innvendig etterisolering.

I denne artikkelen tar vi for oss . Selv med ny drenering og utvendig isolering risikerer man at fundamentene står i. Murvegger kan etterisoleres innvendig. Innvendig etterisolering av yttervegger har vært ansett som risikabelt og til nå nærmest blitt frarådet. Isolering som gir full kontroll er mulig fordi ISODREN består av jevnstore, sammenlimte isoporkuler forseglet med en varig bitumen-latex emulsjon. GLAVA mursystem, Ringmur – isolering , forskaling og fasade.


Montering av filterduk og topplist for. Minimalt fuktopptak og høy trykkfasthet er viktige egenskaper når det isoleres i bakken.

Ved tilbakefylling av masser mot grunnmur , utsettes utvendig isolasjon . Finn produkter og informasjon for isolering av kjellervegger. Tilleggsisolering og etterisolering. For drenering og utvendig isolering av kjelleryttervegger.


Lim for montering av grunnmursplater til grunnmur. Mange glemmer å tenke på isolasjonen av grunnmur og kjellervegg når de graver rundt huset for å drenere. Benytter man anledningen til å . Platene leveres i både EPS og XPS, og i forskjellige trykkfastheter og tykkelser. Feil isolering av kalde kjellerrom som bygges om til oppholdsrom, er en gjengangerfeil i eldre hus. Man kan etterisolere yttervegger av mur på innvendig side dersom det ikke er mulig å utføre tiltaket på utvendig side.


Utsiden av grunnmur i form av nedbør, snøsmelting. Det må gjøres grundig . Platon Double Drain skreddersydd for den oppgaven.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.