torsdag 25. juni 2015

Energisparing

Kunnskap om eget forbruk er et godt utgangspunkt for å finne fram til riktige tiltak. Strømforbruket kan enkelt avleses på strømmåleren. Fremtidens energiløsninger – gode å leve med. Uttrykket ”mange bekker små” er for lengst utslitt, men når det gjelder å spare energi i hjemmet har det aldri vært sannere.


Lær om hvorfor man bør bruke sparepærer, eller hva energimerking betyr. Det er mulig å gjennomføre enøktiltak uten å endre byggenes karakter.

Det er spesielt viktig i trehusmiljøer med fine detaljer, som i . Det viser en undersøkelse fra Universitetet for miljø- og biovitenskap. Gir bedre inneklima og lavere strømregning. Du tenker kanskje at det ikke betyr noe om du glemmer å skru av lyset når du går fra et rom? Hvis alle tenker at det ikke betyr noe hvis lille meg . Driftoperatører som Roy . Hjemmeautomatisering med Somfy kan forbedre husets isolasjonsverdi og gi mer energisparing og et grønnere hjem.


Vi bruker mye strøm på romoppvarming og varmtvann. Derfor blir bad og vaskerom store strømslukere.

Selv om målet og tidsfristen er tydelig kommunisert, inneholder ikke. En ny studie om energieffektivisering av eldre bygninger viser at det er fullt mulig å kombinere kulturminnevern og energisparing. Energimeldingen eller . For å redusere klimagassutslippene, må vi ha en politikk basert på kunnskap. En byggeier kan ved enkle tiltak oppnå betydelig . Mange byggdriftere blir presentert standardiserte manualer for energisparing , men klarer ikke å omdanne teori til praksis, ettersom deres eget . Et skoleeksempel på energisparing. Fem videregående skoler i Aust-Agder har redusert sitt energiforbruk og bedret miljøavtrykk og inneklima gjennom . Det viktigste med energisparing er at den er lønnsom.


Smarte løsninger innenfor energisparing vil tjene seg inn selv, og det bare i løpet av noen år. Her finner du råd om energisparing og tips for å forbedre innetemperaturen. Skal du pusse opp eller bygge nytt? Dette er stedet for å finne inspirasjon til jobben.


Se alt tilgjengelig materiale for dette nøkkelordet. Enova presenterer ulike eksperters syn på energi og energisparing i norske boliger.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.