torsdag 14. mai 2015

Panel på bad

Fliser, våtromstapet, våtromsplater - eller nostalgiske panelvegger? Du må ta mange valg når du pusser opp badet, hva du skal ha på veggene er ett av dem. Men fungerer tre og vann i tospann? Det er fullt mulig å ha panel på badet.


Panel på bad

Det viktigste er å behandle panelet på begge sider før du lager veggen, . Vurderer du å legge trepanel på baderommet eller våtrommet? Vår sekspert forklarer reglene du bør vite før du gjør det. Hvordan legge trepanel på veggen på bad. Hei vi har lyst å lage et bad med panel på veggene.


Det blir fliser på gulv og i våtsoner som ved dusj, badekar og vask. Noen forslag til hvordan man skal ha panel på resten og få det til å bli bra og tett. Kan man evt bruke panelplater eller er det noe spesialpanel . Paret ønsket å gjøre om tre soverom til et masterbedroom med eget bad og walk in closet.


Etter mye planlegging og tegning var paret i mål med planløsningen og klare til å sette i gang. Underveis Anita var fast bestemt på å ha panel på badet. Finner ikke noen bedre plass å poste dette spørsmålet jeg. Vil ikke panelen leve veldig mye på grunn av variasjoner i luftfuktigheten?


Noen som har noen erfaringer med dette? Neida, det går bra bare . Hvis alle norske bad hadde hatt trepanel, ville vi ikke trengt tilleggsvarmen. Hver bolig kunne da spart rundt 3kWh årlig, som tilsvarer koking av 20. Norge samlet hadde spart TWh. Samlet sett kan trepanel på bad altså redusere energiforbruket tilsvarende . Dette kan brukes både i taket og på veggen, og også i dusjsonen hvis man benytter det på riktig måte.


Panel på bad

Vær nøyaktig når du maler. Våtromsmaling er et smart grep hvorvidt gjelder en rimeligere oppussingsprosess . Her er fremgangsmåten for å male panel på bad : Kvister pensles med kvistlakk, bordene grunnes med oljebasert heftgrunning og flekksparkles med oljebasert sparkelmasse. Det fuges i alle sprekker med akrylbasert fugemasse, og til slutt påføres to toppstrøk med oljebasert . Går du i oppussingstanker?


Lurer du på hvordan hjemmet ditt hadde sett ut dersom du maler en vegg, flytter på sofaen - eller legger fliser på gulvet? Med vår boligplanlegger kan du prøve og feile, uten malingssøl og uten å måtte flytte på en eneste sofa før du har bestemt deg for hvordan du vil ha det. Det går fint an å ha panel på baderomsveggen. Mal den med heftgrunn og oljemaling, tett alle sprekker med overmalbar akrylmasse og mett endeveden med oljemaling. Da har du en panelvegg som er vannavstøtende.


Panel på bad

Trepanel kan også brukes, såfremt du holder deg langt nok unna våtsoner, sier hun, og understreker: — Vil man ha et baderom som er pottetett, er vinyl løsningen. Oppussing av bad er noe av det dyreste man kan gjøre i boligen, men baderomspaneler er både billigere og krever mindre arbeidstimer enn flislegging. Baderomsplater - panel.


Platene egner seg til bruk på private bad , offentlige dusjer og garderober, og andre steder hvor man ønsker slitesterke vegger i moderne design. Med Berry Alloc WallWater, setter man raskt opp stilfulle, flismønstrete vegger, uten bruk av lim eller mørtel. Når panelene er skrudd på plass, er veggen ferdig. Jeg skal male panel på bad.


Panel på bad

Panelet er nå kun behandlet med lakk. Smartpanel Tiles gjør renovering og nybygging av bad lekende lett. Tenker farge bomull på vegger og hvitt i tak. Høres det lurt ut med blank maling. I en bok jeg har står det at det er mulig, men man bør helst bruke andre tresorter en gran og furu.


Furu var visstnok veldig dårlig egnet. En snekker jeg snakket med sa at jeg aldri måtte finne på å ha ubehandlet treverk på badet uansett tresort. Behandling av panel på baderom. Vi skal ha furupanel på badet på hytta.


Jeg lurer derfor på hva vi skal beise panelet med. Må vi bruke oljebeis, eller kan vi gå for Tyrilin med påfølgende voksbehandling? Skal du pusse opp badet og er usikker på hva du bør gjøre med gulv og vegger?


For øvrig handler det mest om pris og smak. Her er noen råd som kan hjelpe deg med å ta riktig avgjørelse. Som rørlegger blir jeg ofte . Har sett en del hytter .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.