tirsdag 26. mai 2015

Lufting av tak

Diffusjonsåpent undertak er både vanntett, vindtett og dampåpent, noe som danner et luft- og regntett sjikt. I isolerte skråtak kan det da isoleres helt opp mot undersiden av undertaket uten at det bygges . Dette er lufting under undertak og lufting ved bruk av kombinert undertak og.

Det er to hovedmåter å bygge opp skrå isolerte tak med hensyn på lufting. For at taket skal kunne beskytte huset over ti må det være tett og ha god lufting. Luftingen er kanskje det området som er vanskeligst og forstå for vanlige . All lufting av taket skjer mellom undertaket og tekkingen.


Selve loftsrommet er uluftet og uten åpninger til det fri. For å sikre lufting under taktro er det vanlig å fore ned med mm lekter inntil og. Taket luftes nå mellom taktekkingen og undertaket. Dette bladet beskriver prinsipper for oppbygning og detaljløsninger for isolerte skrå tretak med utvendig nedløp og lufting mellom vindsperre og undertak, se fig.


Hei, Jeg holder på å pusse opp et gammelt anneks (ca 1920) på eiendommen min. Jeg kommer trolig å bruke 30cm Rockwool i taket. Jeg ser det står overalt at det bør være 5cm lufting mellom isolasjon og tak. Vi totalrestaurerer en tømmerhytte og takets konstruksjon bygges . Dersom en bygger med sperr og isolerer mellom sperr må en ha lufting over isolasjon eller samler det seg kondens og taket må gjerne skiftes . Som andre skrå tretak i kaldt klima, må tak med kaldt loft luftes av to grunner.


Da må du være meget nøye med å sørge for minst cm gjennomgående lufting mellom isolasjon/vindsperre og under- tak. Til flate tak tilbyr Icopal SBS-modifiserte asfalt takbelegg av forskjellige typer, og vi kan således. Kalde tak er utført med lufting mellom isolasjon og tekking. Effektiv lufting krever at uteluft strømmer gjennom en luftspalte eller et kaldt loft utvendig for varmeisolasjonen. Skrå tak kan bygges kalde med lufting i takflaten, eller med kaldt loft.


Alternativet er varme tak, hvor SINTEF Byggforsk an befaler innvendige varme nedløp . Sperretak med lufting og isolering: Utvendig etterisolering. Denne metoden er aktuell hvis du skal skifte taktekkingen. Like viktig som å tette taket, er å lufte det. Her finner du våre produkter som hjelper deg å få et sunt tak. Kaldt, ikke luftet loftsrom med all lufting mellom undertak og tekning b. Da må ofte taket isoleres og det må lages lufting.


Ikke bare for å unngå isdannelser, men også for at fukt skal kunne tørke ut i takkonstruksjonen . Jeg har et problem med kondens i luftehatten på huset . Det er såkalt lufting over tak mrd 36mm sløyfer og lekter. Jeg mener dette ikke er difusjonsåpent tak og må derfor ha luftespalte under OSB platene. Det er ingen tilgjengelig beskrivelse av dette resultatet på grunn av nettstedets robots. Scan Airstop 1kan i tillegg benyttes i luftede tak-.


Utbedring av skader i skrå tretak uten kaldt loft. Skrå isolerte tak bygges opp etter to hovedprinsipper: 1. Man erstatter da det kalde loftet med en mm luftespalte.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.