torsdag 14. mai 2015

Lafting verktøy

Frem til 1900-tallet var laftet praktisk talt enerådende. Det laftes fortsatt, men i mindre utstrekning og med annet verktøy. Formålet med skolen er å gjøre opplæring i Norsk Lafting tilgjengelig til fastboende her til lands og tilreisende fra utlandet.

BufretFØRSTE KLASSES VERKTØY FOR LAFTING. Laftedvdene fra norsk lafteskole er de beste på markedet og vil hjelpe deg å mestre lafting. Vi har over års erfaring med skinn og lær.


Norges eldste spesialforretning for knivmakerutstyr.

Du får opplæring i materialval, dimensjonering og kvalitetskrav og i bruk og oppsetjing av verktøy. Deltakarane må ha med eige handverktøy og verneutstyr. Verktøysmia - Tømrerverktøy: Bile, Medrag, Tappjern og annet trearbeidingsverktøy.


Vi begynner i skogen med syngende sager og svingende. I dag er Norheimsmeden leverandør av lafteverktøy, kopier av gammelt redskap, restaurering av verktøy, knivblad og mange andre håndsmidde pynte- og . I kantet tømmer med mange ferske kvister oppstår det ikke så lett mange og store sprekker. Som nicket mitt tilsier liker jeg å lafte, og kunne tenke meg å vise en lafte.


Håndlaft er brukskunst, et håndverk som stiller krav til tømmermann, verktøy og materiale. Lafting med rundtømmer er den eldste måten å lafte på, der treets . Verktøy til Lafting for salg, rubrikkannonser Norge, Til salgs, Hage, oppussing og hus Verktøy. For personer som ønsker å lære lafting, lafteteknikk og gammel byggeskikk.


Lær mer om byggeskikk, verktøy og verktøybruk. Lafting Innholdet i kurset vil basere seg på opparbeidet kunnskap formidlet av hovedinstruktør gjennom års øving, selvstudier og bruk av tradisjonsbærere. Lafting, laft eller laftverk er en type bærekonstruksjon ved husbygging.


Arbeidet setter store krav både til materialer, verktøy og teknikk. Vi disponerer en del verktøy, slik at vi klarer oss selv om ikke alle har med eget.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.