fredag 8. mai 2015

Etterisolering av tak

Slik etterisolerer du tak innvendig og utvendig på loft. Isolering er energieffektivt og gir bedre komfort i boligen. Etterisolering av taket bidrar både til bedre inneklima og redusert energibruk.


Det øker temperaturen på rommets takflate og reduserer risiko for . Med dagens krav til energisparing og økonomisering av ressursene er det svært viktig å isolere, og i mange tilfeller etterisolere hus og hytter.

Det er mye å ta stilling til når du skal isolere taket. Vi hjelper deg gjennom jungelen av isolasjonsmaterialer og metoder. Erfaring fra Vestlandet - Luster. Foto: Solvorn Laft og Bygg.


Skrevet av Olle Christer . Slik kan du etterisolere tak over oppvarmet loft med mineralull. I dette eksemplet plasseres isolasjonen mellom taksperrene og man har en .

Fornuftig: Det er mange gode grunner for å etterisolere taket. Man bør blant annet vurdere å etablere krav til etterisolering ved omtekking av . Mange legger ny taktekking uten å benytte muligheten til å etterisolere samtidig. Flatt tak FORNUFTIG: Det er mange gode grunner for å etterisolere taket. Energisparende tiltak i boliger 723.


Bærekonstruksjoner av tre for tak i eldre . Ikke alle energitiltak kvalifiserer til støtte fra Enova. Likevel er de smarte å gjennomføre, hvis målet ditt er å redusere energiutgiftene. Når man renoverer tak så må man etterisolere. Dette gir umiddelbar effekt på strømregningen og utgift til ekstra isolasjon når man renoverer er så liten at det . Generelle anvisninger for utvendig isolering av tak.


Isolasjonen skal lagres på ett jevnt og tørt underlag. La plastemballasjen sitte på så . Har du et hus fra 80-tallet eller eldre, er det å la være å etterisolere et kaldloft som å la. Snekker Otto viser deg hvordan du enkelt kan etterisolere loftet ditt.

Noen centimeter ekstra isolasjon. Den holder resten av kroppen varm ved å hindre varmetap når.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.