fredag 15. mai 2015

Avløpsanlegg hytte

Det er en utfordring å håndtere avløpet fra dusj, vask og toalett på en skikkelig måte. Avløpsvannet inneholder næringsstoffer og bakterier som ikke bør ledes ut i naturen. Reduksjon eller fjerning av disse stoffene er viktig for å minske faren for gjengroing og forurensing av elver og vassdrag. Informasjonen på nettiden retter seg både mot saksbehandlere for mindre avløpsanlegg i kommunene, prosjekterende og utførende aktører i fht.


Innlagt strøm, samt høy sanitær standard med dusj, WC og oppvaskmaskin er for mange et krav og en selvfølgelighet ved kjøp, oppgradering eller nybygging av hytte.

Avløpsanlegg for hytter belastes periodisk og normalt mindre enn boliger. Det velges derfor ofte andre løsninger for hytter enn for boliger. Personekvivalent (pe), §11-- Hvordan beregne størrelse på utslipp?


For mindre avløpsanlegg (pe) dvs enkelthus og - hytter , benyttes generelt 1 . Forurensning lokalt, f. Som avløpsanlegg for hytter tillates kun bruk av tett tank for klosettavløp og gråvannsanlegg. Dersom det er mulighet for naturbasert avløpsanlegg eller tilknytning til felles .

Du har to valg hvis du vil ha vannklosett på en hytte som ikke er tilknyttet avløp. Du kan enten sende alt avfallet i en tett tank, eller sende det i et biomottak. Begge løsningene er dominert av to store produsenter: Jets og Aqua Green. Toalettene fra Jets er det som kalles vakuumtoalett. Avlaup frå vassklosett vert kalla svartvatn.


Alle typar klosett som nyttar vatn, vert rekna som svartvatn, inkludert vakuumtoalett. Dersom du ynskjer å etablere ny bustad eller hytte i eit område der det ikkje finst offentleg avløpsleidning, må du søkje byggesaksavdelinga om utsleppsløyve. Det er kommunen som svarer på henvendelser vedrørende forurensningsforskriften kapittel 12. Fylkesmannen veileder kommunen. Til § 12-Virkeområde.


Bestemmelsene i kapittel gjelder for utslipp av sanitært og kommunalt avløpsvann fra avløpsanlegg. Alt om hytte - Norges største hytteportal. Oppslagsverk til produsenter og leverandørerav hytter og hytterelatert materiell.


For alle mindre avløpsanlegg , det vil si anlegg mindre enn pe, gjelder forurensningsforskrif- tens §12-1. Her heter det: Kapittel gjelder for utslipp av sanitært avløpsvann fra bolighus, hytter , turistbedrifter og lignende virksomhet med utslipp mindre enn pe. For virksomhet som kun slipper ut gråvann, gjelder dette .

Avløpsløsninger fra hytter og bolighus i spredt bebyggelse er ofte ikke knyttet til kommunalt avløpsnett. Dette kan føre til forurensninger og dårlig vannkvalitet. Kommunen skal sikre at avløp ikke fører til forurensning.


Tilsyn med avløp fra hytter. I områder med fritidsbebyggelse er det ofte følsomme vannforekomster. I fjellområder der vassdragene ofte har liten vannføring og god vannkvalitet, kan selv små utslipp føre til at miljøtilstanden reduseres. Ved kysten kan brukerinteresser, som bading og rekreasjon, bli berørt av utslippene. Stor verdiøkning når hytta får godkjent vann og avløp.


Tekst og foto: Svein Kåre Edland Publisert: 13. Morten Gudbrandsen og Oddbjørn Kleppa foran en av hyttene på Idse som har fått nytt godkjent avløpssystem. Dette gjelder også ved etterpolering. Forskriften gjelder ikke påslipp til offentlig avløpsnett. Avstand til bolig, hytte etc.


Ved utøvelse av myndighet for vann og avløp i spredt bebyggelse oppstår det en rekke utfordringer. Ofte er det minimalt med . TILKNYTNING AV HYTTER TIL FELLES AVLØPSANLEGG MED HJEMMEL I PLAN- OG BYGNINGSLOVEN. AV ADVOKAT GUTTORM JAKOBSEN, ADVOKATFIRMAET HAAVIND VISLIE AS.


Mange kommuner og også private utbyggere av infrastruktur for vann- og avløp er opptatt av spørsmålet om i . Jeg har en hytte , må jeg koble meg på det kommunale nettet? I motsetning til boligene, så kan hyttene velge å ikke ha innlagt vann. Fagdag mindre avløpsanlegg ,. Guro Randem Hensel, NIBIO.


Aktuelle renseløsninger. Verktøy for planlegging, gjennomføring og oppfølging av avløpsanlegg i spredt bebyggelse .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.