torsdag 7. mai 2015

Akrylmaling tørketid

Akrylmaling, den allsidige malingen- Ikke lukter den, tørketiden er kort, den er vannoppløselig og utvalget av farger er stort. Men jeg mener å ha hørt at man kan male strøk før . Ved hjelp av tilsetningsstoffer kan akrylmaling enkelt gjøres tykkere eller tynnere.

Tørketid og gjennomsiktighet vil også kunne endres på denne måten og dette . Bakdelen med så rask tørketi er at du ikke kan stryke ut et sig dersom du oppdager. En akrylmaling faller under blant vannbaserte malinger. Akrylmaling er vannbasert og for mange mer renslig å jobbe med enn. Akrylmaling tørker raskt (du kan gjøre ferdig et maleri på en kveld om du ønsker), men du kan tilsette et middel for å forlenge tørketiden.


Jeg har akkurat gått til innkjøp av mine første akrylfarger, og lurer på en ting. Jeg ønsker ikke å ''male'' i vanlig forstan men heller å kaste/helle . Tørketiden avhenger av underlagets temperatur (min. +°C). Oppgitt tørketid er målt ved nevnte verdier.


Dette gir deg større frihet i forhold til tørketid enn noen annen maling. Akrylmaling forandrer seg under tørketiden ved at den kan bli en tanke mørkere. Denne siden tar for seg maling med akrylmaling, men de fleste teknikker vist her benyttes.

Akryl retarder brukes til å bremse tørketid av akrylmaling. Gel medium er veldig tykk og kan brukes til å lage en tung impasto tekstur. Det bør stå på malingsboksen hvor lang tørketid det er.


Oljemaling og akrylmaling er ikke det samme, og det er jo en grunn for at kunstnere . Matt akrylmaling som gir en pen finish med avdempet glans. RF Tørketid ved 20°C, RF: Støvtørr: time . Kjell_Magnum_45: Jeg har nettopp malt noen vindskier med akrylmaling. En av grunnene til det, er at den tåler regn etter kun én times tørketid.


One Super Tech er en ren akrylmaling, uten iblandete alkyder, et stoff . Halvblank, vanntynnbar spesialutviklet akrylmaling for innendørs bruk. Gir en slitesterk, hard og vaskbar overflate Lett å male med og suveren utflyt. Halvmatt fargebestandig og ekstra lang holdbarhet; God til fargeskifter, høy dekkeevne og kort tørketid; Til trefasader og husgavler . Gjøco Interiør er en helmatt, vanntynnbar, luktsvak og vaskbar akrylmaling.


FLOETROL er en malingstilsetning som får akrylmaling til å flyte og jevnes ut som oljebasert maling, samtidig som. Maler du med Amsterdam akrylmaling og ønsker lengre tørketid?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.