onsdag 15. april 2015

Øveråsen snøfres

Vellykket demonstrasjon av Norges første førerløse brøytebiler! Fagernes lufthavn var arena for den aller første visningen av Norges første autonome brøytebiler. Og snø var det heldigvis nok av!


Den nye snøfreseren til Bane NOR, V1SPLIT fra Øveraasen, ble testet på . Spissploger, diagonalploger, elementploger og snøfresere for vei håndterer alle typer snø. Den er i stand til å rydde snø i kilometer i timen og kan .

Med over 2gjester til stede lanserte Øveraasen flere produktnyheter under sitt arrangement Airport Snow Symposium på Gardermoen. Det er det norske selskapet Øveraasen Snow Removal(SR) som lager snøfreseren som antagelig er verdens dyreste. Størst er den i hvertfall. SVV Nordland og to enheter til SVV Finnmark. Produksjonstallet er totalt av denne typen.


Denne maskina ble levert til SVV . Nytt design på snøfresere og sope-blåsemaskiner til flyplasser er utført i samarbeid med Bård Eker. Den kjente industridesigneren har designet racebiler, barnevogner og er medeier i racerbilprodusenten Koenigsegg. Nå samarbeider han også med Øveraasen AS, verdensledende på snøryddingsutstyr, .

Vifter for fresing av snø med maksimal snøhøyde 1cm. Maskina har felles motor for fresing og framdrift. Framdrifta er en hydrostatisk . Gul hjulgående snøfreser på fire hjul. Alle servicer og vedlikehold er fulgt.


Se bilder for tilstand. Det arrangeres visning for . Motorene, som hadde fordampingskjøling,. AS frem tre nyheter på Oslo Lufthavn Gardermoen. Bedriften utviklet også sagbrukmaskiner og barkemaskiner, men snøploger og Snøfresere ble etter hvert hovedproduktet. Blant dem en ny snøfreser som gjør dagens største til lillebror.


Unit snøfreser for montering på hjullaster. Gutta på flyplassen kan slå i bordet med verdens kraftigste snøfreser. Teknas medlemmer er velkommen til et besøk hos den historiske bedriften, hvor vi blir tatt imot av Thor Christian Øveraasen, avdelingsleder for snøfreser og plog, og Jan Ivar Thorsrud som er utviklingssjef i bedriften. Kort presentasjon av hvordan vi jobber med .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.