torsdag 16. april 2015

Varmepumpe gulvmodell vs veggmodell

Det er nesten viktigere at du finner en god installatør, enn hvilken pumpe du velger, uttaler Hagemoen til Dinside. Du kan finne godkjente installatører på nettsiden varmepumpeinfo. Og så bør man spørre om referanser, bemerker Hagemoen. GULV - ELLER VEGGMODELL ? Jeg har gulvmodellen , og den funker kjempebra.


Valget vår ble slik av estetiske årsaker.

Gulvmodellen ble bortgjemt her kontra veggmodell. Ikke den beste plasseringa heller, men den varmer hele huset. Jobber som elektriker på dagti . Halve gulvmodellen vil bli noe dekket av et spisebord som står 1. Du kan velge gulvmodell hvis du vil ha en innedel til varmepumpen som kan plasseres diskret. Når du skal rengjøre innedelen eller rense filteret, er det enklere enn med tradisjonelle veggmodeller som henger høyt oppe på veggen.


Det er på tide å gjøre seg klar for vinteren – mange velger varmepumpe som årets løsning på kulden. Bestemt deg for å kjøpe varmepumpe ?

Da er det fremdeles noen valg som må tas. Mange synes det er vanskelig å velge mellom gulvmodell og veggmodell. Vi hjelper deg med å ta det valget. Veggmodell eller gulvmodell ? Akkurat hvilken varmepumpe som er best, avhenger av følgende faktorer: Klimasone – Hvor kaldt er det der du bor? Modell – Ønsker du gulvmodell eller veggmodell ? Boligstørrelse – Hvor kraftig varmepumpe trenger du?


Ytelse – Ønsker du den med best ytelse, eller å gjøre et kompromiss på ytelse versus. Luft-til-luft- varmepumper kan ha innedel enten høyt på veggen eller ved gulvet. De tar ikke opp plass du heller vil bruke til kunst eller annet. Skal man velge gulvmodell eller veggmodell når man installerer varmepumpe ? Begge typer har fordeler og ulemper, les om hva som skiller dem.


LUFT LUFT varmepumpe henter kald luft utendørs og leverer varm luft innendørs. Alle hus er ulike og det er derfor viktig å vurdere sammen med installatør hvilken varmepumpemodell som passer best til boligen og hva som er riktig plassering av innedel og utedel. Det å oppnå en god varmefordeling i huset er viktigere enn type varmepumpe.


Sjekk at varmepumpen er . Det kan være vanskelig å velge fordi det er mye å ta hensyn til, som hvilken klimasone man bor i, om vil ha gulv - eller veggmodell , hvor stort oppvarmingsbehov man har og sist men ikke minst hvor mye man vil investere i varmepumpen , sier Aabakken. Les også: Hvilken varmepumpe passer best til din.

Det finnes både vegg- og gulvmodeller. Det vanligste er veggmonterte varmepumper , men en gulvmodell kan være smart om du ikke ønsker å ha varmepumpen høyt på veggen. En innedel av typen veggmodell skal monteres høyt oppe på veggen. Varmepumpen er spesielt stillegående og innedelen avgir så lite som dBA lydtrykk i stillemodus.


Med topp- og bunnspjeld kan varmen enkelt. En gulvmodell er ofte smal i forhold til de vanlige veggmodellene. Daikin gulv er utstyr med utblåsning i både bunn og topp for mest mulig effektiv distribusjon av luften - enten den står på kjøling eller varme. Denne varmepumpen er også blant de roligste gulvmodellene på markedet og sjenerer derfor lite.


Forskjellen mellom en gulvmodell og en veggmodell (innedelen er plassert nær taket) er først og fremst dimensjonen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.