mandag 6. april 2015

Legge varmekabler på tregulv

Har lyst og legge varmekabler og fliser i gangen, men kan tenke meg at det kan bli. Den kan legges rett på tregulv inntil 100w per kvadrat. Tradisjonelle varmekabler som støpes inn i betong, er mest brukt på nye gulv.

Og hvis man skulle avrette det, kunne man like gjerne legge varmekabler nedi, som gir en veldig fin varme (og man slipper panelovner). Makstemperaturen gjelder faktisk for alle gulvtyper - tregulv, parkett, laminat, vinyl og. Fuktbevegelsene vil være større i et rom med varmekabler enn i et uten.


Derfor er rådet generelt å legge gulvvarme under flisene – uansett om det er trebjelkelag.

Varmekabler er løsningen når du støper gulvet i betong, eller benytter. Flisekompaniet - Hvordan legge varmekabler. Installation af gulvvarme på eksisterende gulv med. Gulvvarme kan fungere fint sammen med både parkett, tregulv og laminat. Hvis du, som her, vil legge gulvvarme i et eksisterende tregulv, bør du først ta opp det gamle gulvet.


Bjelkelaget i eldre hus trenger ofte til å bli rettet opp. En gammel sannhet sier at du bare får problemer dersom du forsøker å legge fliser på et tregulv. Fugene smuldrer, og flisene løsner og knekker.


Ved flislagte gulv i typiske ”barfotområder”, og hvor barn leker, er gulv varme.

Er det forsvarlig å legge en kabel med 17W/m (125W/m2). Det er ingen god idé å legge gulvvarme rett på betonggulvet i en uisolert kjeller. En varmekabel kan både støpes direkte inn i et nytt gulv eller sparkles inn på . Ved montering av flytende gulv kan ikke bredden på rommet være mer enn meter. Skal du legge bredere må du legge inn en ekspansjonsfuge. Når varmekabel legges i san anbefaler vi å bruke leggebånd.


Bruk termostat med begrensningsføler i gulv ved effekt større enn 100W/m2. Trenger du å legge varmekabler i gulvene dine? Kalde gulv er ikke noe særlig, spesielt ikke på kalde vinterdager. Gulvet er flislagt fra tidligere ,så jeg vil bare legge nye fliser oppå de gamle. Har våtromsbelegg på gulv, men ønsker flislagt med varmekabler.


Må jeg legge membran på et bad i kjelleren eller holder det med smøremembran?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.