mandag 27. april 2015

Legge fliser på tregulv

Fugene mellom flisene vil nemlig kunne knekke, kanskje flisene også. Men nå sier vi heller: Selvfølgelig kan du det! Du skal bare ha riktig underlag, og det lager du av. Skal legg flis under vedovnen og i den forbindelse lurte jeg på om det går å flislegge rett på sponplatene eller må jeg ha gips eller masterboard først?


Problemet med masterboard eller gips er at total byggehøyde blir høyere enn parketten i stua. I denne artikkelen tar vi for oss hva du MÅ gjøre hvis du skal legge fliser på et eksisterende tregulv.

Viggo Rangnes i Bergersen Flis råder deg til å gå for et stabilt underlag som gips, sementplater eller betongunderlag. Man bør ikke legge fliser rett på tregulv eller spon, da det kan medføre at flisene løsner over ti sier han. Sjåstad er enig, og forteller at dersom eksisterende gulv er parkett eller laminat, . Vortepapp (eller hva det heter. Ser ut som det man bruker inntil grunnmur, knotter). Skal legge til at jeg ANTAR at gulvet er bygget på denne måten . Det viktigste er underlaget.


Her er en liste over ting du bør tenke på når flisene skal opp, på vegg og gulv. Keramiske fliser bør ikke legges på tregulv eller trebjelkelag på grunn av bevegelser i treverket. Denne saken er skrevet av ifi.

Fliser og gulvvarme på eksisterende tregulv. Det er ingenting i veien for å legge fliser eller skifer med gulvvarme på eksisterende tregulv. Du må først forsikre deg om at gulvet er stabilt. Hopp opp og ned på det.


Svikter det, må gulvet støttes opp fra undersiden, ellers vil svikten gjøre at fugemassen sprekker. Sprukne betonggulv, gipsgulv, tregulv , PVC- eller linoleumsgulv, malte gulv eller. Glatte underlag uten vedheft: Ingen problem. Støpeasfalt, malte gulv, olje og limrester er normalt et stort problem ved legging av fliser. Legger du flisene på vanlig måte . Her kan du se hvor enkelt det er å legge fliser på gulv i tørre rom.


Viktig at asfalten har oksydert fra seg! Fikk beskjed om at hvis jeg ønsket å legge fliser i en gang med sponplater som gulv, så måtte jeg legge - cm. Her er hva jeg gjorde i vår yttergang med spikret, tett tregulv (gammelt lineolumsbelegg på mm ble fjernet først):.


Jeg skal legge fliser på gulvet i en gang. Underlaget er spon hvor det tidligere har vært vinylbelegg. Belegget er nå borte, og jeg lurer på om jeg kan legge flisene. Du er ikke absolutt nødt til å fjerne parketten, og det er mange som legger fliser oppå parkett.


Men det finnes noen gode argumenter for hvorfor du ikke bør gjøre det.

For det første bør du fjerne parketten fordi det er et tregulv , og tre er et levende materiale. Et parkettgulv som er lagt flytende vil . I gangen er det imidlertid ingen slike krav, og det er ikke noe problem å legge flisene selv. Det er enkelt, og du kan gjøre det i løpet av en helg.


Før du starter med å legge ut flisene, må du sjekke at . Legging av fliser på et tregulv: Rett til å trimme sine egne. Praktiske og funksjonaliteten av gulvet, dekket med keramiske fliser, uten tvil. For dager siden - Vi har gammelt opprinnelig smalt furugulv i hele huset unntatt badet.


Jeg leker med tanken på å flislegge gangen i stedet og lurer på om det er forkastelig å tenke tanken, når man har sånt gulv under? Og hvis jeg skal gjøre det, . Vi anbefaler likevel å. Om det ligger på tregulv, kan du vurdere å la det ligge og heller skru gips over hvis det ikke er terskelhøyder eller nivåer å ta hensyn til. Hei, vi overtar snart en leilighet der det er lagt sammenhengende parkett over hele leiligheten.


Dvs parketten på soverom henger sammen med parketten i stu.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.