onsdag 8. april 2015

Fuktsperre kjellervegg

Har du en kald kjeller du ønsker å tilleggsisolere, finnes det flere alternativer. Innvendig fuktsperre hindrer uttørkning av byggfukt og frarådes ved store . Vi har ett hus fra 19som vi nå holder på å innrede kjeller i.

Hei Har et rom i kjeller som er under bakken med kun et vindu og to ventiler. System Platon på innsiden av kjeller veggen beskytter isolasjon, stenderverk, paneler o. Figur viser fuktskader i en kjellervegg som er isolert på. Det riktige svaret er at isolasjonen som en hovedregel skal legges på utsiden av kjellerveggen.

Legges den på innsiden, hindrer den blant . Fuktsperre i form av mm PE-folie, alternativt radonsperre, legges på. Overgang mellom gulv og kjellervegg eller innvendige bærevegger, og rundt . Utvendig benyttes et trykkbrytende og drenerende lag. Minst 1/av isolasjonsmengden plasseres på utsiden, for å unngå innvendig kondens på kjellerveggen.


En uinnredet kjeller kan bli til barnerom, ba tv-stue eller utleieleilighet. Hvis kjellergulvet ikke har fuktsperre, bør du bygge opp et nytt gulv. Siden kjellerveggen er under bakken, vil den da alltid være kjølig.


Den norske tradisjonen med å bygge og innrede kjeller er ikke uproblematisk i forhold til faren for fukt.

Fuktsperre mot betongvegg - posted in Hus, hage og oppussing: Jeg har en yttervegg i. Hvor mye av kjellerveggen er under bakkenivå? Spartana: Anbefaler ikke å isolere innvendig i kjeller. Kjellerveggene er tørre, men siden huset er gammelt er det trolig ingen fuktsperre i gulvet. Kjemisk fuktsperre mot kapillært oppsugd fukt.


Fysisk fuktsperre mot kapillært oppsugd fukt. Aktuelle tiltak n Etterisolering av yttervegger n Bytte vinduer n Etterisolering av tak mot kaldt loft n Bedret lufttetthet n Kjellervegger n Golv på . Fukten kan stoppes med FuktStopp som er en fuktsperre fra Herdins. Innredning av oppholdsrom i eksisterende kjeller. Eksempel på gammelt betonggolv uten isolasjon og fuktsperre.


Fuktsperre mot betongen, så EPS 3( Hard isopor) så tykt du har høyde til under parketten. Fuktdrenerende system for fundamentet eller som underlag for tregulv på betong. Her får du tips om du skal legge nytt gulv i kjeller. Jeg har sett ett sånn stoff som man sprayer på kjellerveggene ute og inne. Det er ikke tilrådelig å bygge dampåpent med isolasjon av steinull/glassull . Fuktsperre festes til sperrene/stenderne.


I hus med høy kjeller er det som regel forholdsvis enkelt å isolere gulvet mot 1. Det jeg lurer på nå er hvordan vi gjør det med fuktsperre i veggen? Ved isolering av kjellervegger i mur eller lettklinker anbefaler Sintef . Dette dampsperre er svært nyttig i å holde fuktighet vekk fra kjellervegger og resten av huset. Det er ingenting mer enn en plast ark, men forskjellen er.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.