onsdag 1. april 2015

Fjerne muggsopp bad

Ubehandlede fuger i dusjen vil før eller siden bli misfargede av mugg eller sopp. Slik fjerner du misfargingen, og unngår de skjemmende . Hva gjør jeg hvis jeg oppdager muggsopp i boligen.

Muggsoppen fjernes ved hjelp av klut og vanlig såpe som er egnet til det materialet som skal vaskes. For ca 1/år siden byttet vi fuger i dusjen på badet da de gamle var rimelig. Jeg mistenker at jeg har fått sopp i dusjen på badet, og lurer på hva jeg burde gjøre med dette?


Jeg skal male taket på badet mitt , og det er noen små svarte flekker.

Vi snakker om et bitteliten baderom (kvm). Mugg og sopp trives godt i det varme og fuktige klimaet i badet, og trives ekstra godt i fugene og bak flisene. Svarte og gråsvarte belegg av muggsopp er ganske vanlig.


Vi har fått påvist muggsopp i vegg mellom bad og soverom. Litt sopp i fugene på badet er f eks normalt og ufarlig. Det er to måter å sanere muggsopp på, og begge baserer seg på at soppen skal fjernes.

Har du gammelt bad med skikkelig tilsmussende fuger, mugg og. Da bruker du først Desalin AM, den vil fjerne inngrodd sopp, . Mugg- og råteskadene må fjernes slik at sporer og andre mikrobiologiske. Silikon fugemasse er uunnværlig når du installerer ny rørleggerarbeid på badet, samt for ulike typer reparasjoner. Fjerning av sopp, som har satt seg på overflatene av – f. Enkelte fagpersoner anbefaler å fjerne fukt med tørrblåsing, men vær. Bad bør være bygd etter Byggebransjens våtromsnorm for å være sikker på at . Når du har fjernet muggsoppen, vil du ikke at den skal komme tilbake.


Så husk å rengjøre og desinfisere utsatte områder jevnlig, hold badet godt ventilert og tørt, . Fjerne mugg flekker Du har kanskje lagt merke til muggen lukt eller mugg-y lukt komme fra områder av. En veldig vanlig sted for mugg i huset er på badet. Umiddelbart når du ser at veggene er dekket med mugg bør du fjerne dette for å hindre at det sprer seg til dine tepper, tak, eller selv.


En av de enkle måter å bli kvitt mugg er ved å la så mye sollys i rommet som mulig. Fjern såpeflekker fra kranene på badet ved å vaske med en blanding av 1/4. Bli kvitt mugg, støv og innestengt lukt ved å tørke av vegger og . Første mistanke om muggsopp er lukt i våtrom,baboder,kjellere og og andre plasser.


Innbo og løsøre i området som skal muggsaneres fjernes.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.