fredag 26. august 2022

Yttervegg tykkelse

Hva er kravet til isolasjon i yttervegg etter TEK 10? Ytterveggen er verre, vi vet ikke helt hvilket materiale vi skal bruke enda. Men selvsagt tykkere dersom det er spesiele behov f eks på badet.

Boligbygning med laftede yttervegger må tilfredsstille. Tykkelse mm, Utforing x mm + stender dimensjon mm, U-verdi (W/m2K). Yttervegg med trestendere og utvendig isolert med RockVegg.


I dag legger SINTEF Byggforsk opp til at fremtidens yttervegger med mineralulliso- lasjon normalt vil ha en samlet isolasjons- tykkelse på ca.

Standard tykkelse på norske yttervegger er gjerne centimeter. Om man ved bruk av PIR kan redusere tykkelsen på veggen med ti centimeter . Er det noen som kan fortelle det eksakte krav, kan jeg gå for 148mm vegg tykkelse? Småhus og fritidsboliger med laftede yttervegger. Helårsbolig og fritidsbolig med laftede yttervegger.


Med frem- tidens strengere krav til energi- bruk blir en naturlig konsekvens at veggene bygges tykkere for . For boligbygning og fritidsbolig med laftede yttervegger gjelder likevel kun. RD-verdien viser hvor god varmemotstand et produkt med en gitt tykkelse har. Etterisolerer du ytterveggene kan du gå en varmere, billigere vinter i møte.

Total tykkelse på ferdig vegg vil avhenge av hvilke funksjonskrav veggen skal oppfylle, f. Yttervegg av Leca Isoblokk cm over bakken med puss på utvendig og innvendig. Vi ser på varslede isolerte vegger med tykkelse på over centimeter som ren skremselspropaganda. Oppbygging av vegg med gjennomgående stender av sammenlimte lameller.


Yttervegg av Leca Isoblokk cm over bakken med puss på utvendig og innvendig side. Totalt bør tykkelsen på isolasjonen være på minst 30–cm. Er det dampsperre i ytterveggen, skal denne fjernes.


Etter at ytterveggen er ferdig snekret monteres isolasjon fra innsiden. Glava Rull A i tykkelse 1mm leveres skreddersydd både i bredde og lengde. Grunn/fundament, Ringmur av betong, tykkelse cm. Vegger, Yttervegger av stenderverk kledd med vestlandspanel.


Innside av yttervegg i garasje er kledd . Stenderne har tykkelse, t, på eller mm. Bredden på stenderne er tilpasset isolasjonstykkelsen, d. Ruukkis energipanelsystem danner en komplett fasadeløsning. Det består av følgende deler: Presisjonskonstruerte sandwichpaneler; Spesielle . Jeg ønsker å få satt inn en frostfri utekran. Det er ferdig hull til rør i betongveggen (yttervegg). Damp/kondens som jobber mot yttervegg, mot kaldere rom og mot rom med.


Som kledning klassifiseres plater med tykkelse minst mm som K2. Yttervegger av bindingsverk i tre, isolasjon av steinull, dampsperre og vindsperre.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.