mandag 6. september 2021

Vannplanter hagedam

Alle hagedammer bør inneholde en stor del planter, dette er med på å skape ett naturlig inntrykk av dammen samtidig som plantene har en god effekt på . Først litt om vannliljer, deretter om vannplanter generelt. På denne måten reduserer vannplanter algevekst i hagedammen.

Uten planter blir det ikke mye til hagedam. Før man anlegger en hagedam må man vurdere hvor stor man ønsker den. En hagedam trenger ikke være flere kvadratmeter stor. Alt fra en krukke eller et lite kar på terrassen med vannplanter og en minifontene til .

Me var i ein bekk og fann noko sand/grus og planter som hadde oppi. I hagedammen hadde me i 19fiskesortar som du kan lese om her:. Mange drømmer om en hagedam med vannliljer og et rolig vannspeil. Noen vannliljer, vannplanter og fisker ønsker litt dybde på dammen, .

Hagedam Hagedammen er det perfekte sted for rekreasjon og nytelse gjennom lune sommerkvelder. Antagelig verdens mest utbedte vannplante. Den suger opp nringsstoffer og er svrt oksygengivende. Kan gjerne plantes i potter for og unng stor utbredelse.


De er fine til plassering av vannplanter. Lag hyllene i forskjellig dybde, med en bredde på 30-cm. Hvis du skal anlegge en dam som er dypere enn 20-cm, . Vi har tenkt til å prøve oss på en hagedam,og lurer på et par ting. God vannkvalitet har også vannplanter godt av for å trives og vokse godt.


Problemet i nesten alle hagedammer er overskudd av næring. Om dyr og planter trives i dette miljøet, avhenger først og fremst av vannkvaliteten, og den påvirkes av forskjellige faktorer som solskinn, regn og vekster. Norsk hagedamforening er en forening for folk med interesse for fisk og planter man kan holde i hagedammer. Noen ganger kan oksygenprodusererende planter true med å ta over hagedammen fullstendig, og føre til gjengroing.


For å unngå dette, fjern noen av plantene . Tenkte jeg skulle skaffe noen nye planter til skilpadde-akvariet mitt, så fant jeg denne siden.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.