mandag 19. juli 2021

Virkemåte varmepumpe

En varmepumpe er en maskin som fremskaffer varme på en spesielt effektiv måte. Den benytter høyverdig energi ( ofte elektrisitet) til å transportere lavverdig energi. Bufret Lignende Vi vil gjerne ha det varmt og godt i godstolen til vinteren.


Men det koster å kroe seg som en katt i stuevarmen. Etter at kuldemediet er kondensert, føres væsken tilbake til fordamperen via en strupeventil hvor trykket reduseres fra kondenseringstrykk til fordampertrykk.

Kuldemediet er dermed klart for nytt varmeopptak i fordamperen. På kan du lese mer om varmepumper og dens virkemåte. På en måte kan man si at den stjeler varme fra utsiden til å varme opp innsiden. På denne måten blir det varmere inne i huset, og kaldere i uteomgivelsene. All gass med en temperatur over -273 . En kort gjennomgang av hvordan en varmepumpe virker.


Laget med tanke på vg1-elever.

Lær om varmepumpens virkemåte og konstruksjon, de forskjellige varmepumpe typene samt se video og hør hva Enova mener om varmepumper. Ved å utnytte naturlige krefter på en smart måte, henter varmepumper gratis energi: jordvarme, bergvarme, sjøvarme eller varme fra lufta. Hvordan kan kald uteluft varme opp et hus, lurer du kanskje?


Jo, luft til vann- varmepumpen lykkes med det kunststykket å konsentrere varmeenergien i uteluften så mye at den kan varme opp vannet du bruker til for eksempel dusjing og radiatorovner. HOVEDPRINSIPP OG VIRKEMÅTE. Dette er varme som normalt ikke kan . Dersom du vurderer å skaffe deg en varmepumpe har du helt sikkert mange spørsmål. Mange lurer på hvordan en varmepumpe egentlig fungerer – det får du svar på her. Det er ikke sikkert alle har fått med seg hva en varmepumpe egentlig er.


For å ta det veldig enkelt: Det er et apparat som hjelper. Virkemåten er nøyaktig som for et kuldeanlegg, men i stedet for å pumpe varme fra et kulderom til omgivelsene, pumpes gratis, fornybar varme fra omgivelsene til det stedet som skal oppvarmes. Vanlige varmekilder er uteluft, sjø , jord og grunnvarme, samt industriell spillvarme. Inne i et kjøleskap ønsker du at det er kaldere enn i rommet det står i. Varmepumpe – ikke mere mystisk enn kjøleskap.


En grunnleggende setning innen varmelære sier at varmeenergi av seg selv bare kan gå fra et sted med høy temperatur til et sted med lavere temperatur. Figuren nedenfor viser en prinsipiell skisse av varmepumpens oppbygging og virkemåte.

Virkemåten av en COvarmepumpen er basert på at varmen avgies med glidende temperaturer i gasskjøleren. Høytrykket kontrolleres med ekspansjonsventilen. Videre at væske som fordamper, tar opp (binder) . En fjerdedel av det totale strømforbruket i Norge går med til oppvarming.


Den termiske strupeventilen Beskrivelse av virkemåte. Tempratursensorer - Beskrivelse. Rørarangement - Eksempel fra lite kjøleanlegg. Arrangementstegning automasjon . Utgiftene til oppvarming kan f. Det finnes mange typer varmepumper ute på markedet i dag.


I samarbeid med våre leverandører hjelper vi deg å skreddersy en varmepumpepakke tilpasset husets behov.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.