mandag 5. juli 2021

Vask av parkett

Parkett er et unikt og levende materiale. Det er svært avgjørende for parkettgulvet sin levetid at gulvet blir vasket og rengjort på en riktig måte. De fleste tror at man skal bruke vann ved rengjøring av parkettgulv.


Hvis du allikevel skulle kjenne behov for å fukte gulvet når du vasker, gjør det forsiktig. Derfor bør du generelt ikke vaske parketten din. Det profesjonelle rådet er å tørrmoppe gulvet, og til nød kan man bruke en svak fuktet klut.


Hvor ofte man bør vaske gulvet avhenger både av hvor mye skitt og støv som.

TØRRVASK FOR TRE: Vasker du parketten med noe annet enn . Den mest vesentlige faktoren for tilsmussing og slitasje av et tregulv er skitt som kommer utenfra, som san vann og . Se hva du heller bør bruke når du skal vaske parketten. Dørmatter hjelper til å unngå småskader i parketten. Bruker du grønnsåpe på parkettgulvet ditt i dag, bør du lese videre! Overflaten til tregulvet avgjør hvordan du best vasker parketten. Vask deretter over gulvet med en godt oppvridd mopp eller klut.


Kährs Satin Oil er en herdende uretanolje for vedlikehold av tre- og parkettgulv. Her får du tips og råd om hvordan du rengjør lakkerte tregulv og parkett riktig - slik at det holder seg pent i . Rengjøringsmiddel for grundig vask av parkett. Da er endelig to av rommene mine ferdig i mitt . Fakta-og-myter-om-rengjoeringBufretLignendePåstand: Gulvet blir renest om du støvsuger og så vasker gulvet med gulvklut eller.


Påstand: Man skal ikke bruke rengjøringsmidler som grønnsåpe på parkett. Rengjøring: Gulvet må aldri være gjennombløtt når du vasker det – da. Vedlikehold: En såkalt lakk-refresher kan gi lakkert parkett bedre glans, men etter en . Du skal vaske et oljebehandlet tregulv på en annen måte enn du vasker vanlig lakkert parkett, så pass på hva som er forskjellene og hvilken . Du bør faktisk vaske parketten med vann så sjelden som mulig.


Et parkettgulv blir fort ødelagt hvis det brukes mye vann ved rengjøring. Vann trenger ned i skjøtene og parketten kan svelle. DROPP EDDIKEN: Det er mye du kan vaske med eddik, men ikke prøv å fjerne søl og.


Gulvene er mindre massive, og vask med vann og såpe kan skade gulvet hvis det. All annen rengjøring av parkett og lakkerte gulv anbefaler . Noen råd for vask og vedlikehold av parkettgulvet. For å ivareta en fin finish på overflaten, og . Vi anbefaler å bruke så lite vann som mulig på lakkert eller oljet parkett.


Hos MAXBO har vi flere rengjøringsmidler som er spesialtilpasset vasking av parkett. Finn ditt nye gulv, parkett eller laminat i Gulvhallens nettbutikk! Hvor ofte du bør vaske gulvet er avhenge av gulvtype og hvor mye det blir brukt. Lakkert og malte tre- eller parkettgulv vaskes så sjelden som mulig. Og når det gjøres, brukes et mildt syntetisk rengjøringsmiddel uten . En dampvasker kan brukes på lakkerte og forseglede tregulv som for eksempel likkparkett.


Den mest vesentlige faktoren for tilsmussing og slitasje av et tregulv er skitt som kommer utenfra, som san vann og salt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.