fredag 16. juli 2021

Tvangsoppløsning av sameie

Situasjonen der to eller flere eier en eiendom eller gjenstand i kalles gjerne et tingsrettslig sameie, og reguleres av sameieloven av 18. Dersom sameiegjenstanden går til grunne, vil sameiet opphøre. Den enkelte sameier har rett til å kreve oppløsning av sameiet, når han ønsker det, .

STOR BETYDNING: En nylig avsagt dom i Høyesterett om retten til oppløsning av sameie får betydning for alle kategorier eiendom - også . Men de andre sameierne har da forkjøpsrett. En sameier kan også kreve oppløsning av sameiet. Eiendeler eid i sameie reguleres av sameieloven.

Etter sameieloven § kan en sameier kreve tvangsoppløsning av sameie. Hva må du gjøre når du vil selge deg ut av eller oppløse sameiet? Ved uenighet kan tvangsoppløsning være den eneste løsningen.


En hver sameier har en ubetinget rett til å kreve oppløsning iht sameieloven § 15. Det kreves ikke annet enn at man sender et varsel om tvangsoppløsning av . Ved oppløsning og fysisk deling av en eiendom i tingsrettslig sameie, hva skal sendes inn til tinglysing? I denne artikkelen gis en oversikt over reglene som gjelder ved oppløsning av sameier etter sameieloven.


Oppløsning av sameie reguleres av sameigelova § 15. Når man eier noe sammen med andre har sameierne forkjøpsrett til tingen, se her § 11.

En av sameiere reiste i 20sak ved stevning til tingretten med krav om tvangsoppløsing av sameie i en fritidseiendom, og fikk medhold. Dersom enighet ikke kan oppnås, finnes det andre løsninger for å oppløse et sameie. Hver sameier kan fremme et rettslig krav om oppløsning av sameiet, . R) = 0kr; Arrest og midlertidig sikring/forføyning (R) = 6kr; Behandling av begjæring om tvangsoppløsning av sameie (R) = 2kr.


Høyesteretts ankeutvalgs kjennelse,nbsp;16. HR-2015-02084-U, (sak nr. 2015/1721), sivil sak, anke over kjennelse A (advokat Thomas Andersen) . Nå vil de selge, men det vil ikke vi, og vi har ikke råd til å kjøpe dem ut. De truer med tvangsoppløsning av sameiet.


Uenigheten mellom Statens kartverk og sameierne bestod i hvordan fradraget i dokumentavgift skal beregnes ved oppløsning av sameie . Utgangspunktet er at enhver sameier kan kreve oppløsning av sameiet til enhver tid. Denne retten er uavhengig av hva sameiet er ver og uavhengig av hvor . Saken gjelder anke over fordelingskjennelse etter tvangssalg som følge av krav om oppløsning av sameie. I oktober 20satte D fram begjæring om oppløsning av sameiet gnr.


Saken gjelder krav om oppløsning av sameie ved tvangssalg uten at det foreligger dom eller annet tvangsgrunnlag, jf.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.