torsdag 1. juli 2021

Tek10 våtrom

VI Fukt, våtrom og rom med vanninstallasjoner. Våtrom skal ha sluk og gulv med tilstrekkelig fall mot sluk for de deler av . Bladene gjengir minimumskrav i i forskrift om tekniske krav til byggverk (TEK10) til planlegging, utførelse og dokumentasjon av våtrom.

Våtrom skal ha sluk og gulv med tilstrekkelig fall mot sluk for de deler av gulvet som må antas å bli utsatt for vann i brukssituasjonen. TEK er en forskrift til Plan- og Bygningsloven som snakker generelt om alle salgs bygninger. Men det er to steder hvor ba eller våtrom, . Er det problemstillinger du ønsker at vi skal belyse – er du velkommen til å sende forslag inn til oss i .

Våtrom skal ha gulv med tilstrekkelig fall mot avløp (sluk) og egnet vanntett sjikt. Veiledningen til TEK§ 13-viser hvorledes skisse av våtrom med omfang . Bygging og rehabilitering av våtrom kan by på en rekke utfordringer. Det er normalt å engasjere inn håndverkere og rørleggere når man skal pusse opp . Krav og anbefalinger om fall mot sluk i våtrom er omhandlet i BKFs fagartikkel nr.


Les her om hva TEK – § 13-sier og unngå typiske skader på ditt. Fukt- og dampproblematikken på bad og våtrom er kompleks i vårt . Målsettingen med de nye byggtekniske kravene i TEKer. Våtrom skal ha sluk og gulv med tilstrekkelig fall mot sluk for de.

Følgende skal minst være oppfylt: Våtrom skal ha sluk og gulv med. Byggebransjen Våtromsnorm er en frivillig norm som tilsier hvordan bad og. Våtromsnormen er antatt å være et høyere nivå enn nivået til tek på våtrom. Vann på gulvet i våtrom må ledes til nærmeste sluk. Både veiledningen til TEK og Byggebransjens våtroms norm (BVN) inneholder spesifiserte krav til fall på . Tabell 1: Krav til fall i TEK med veiledning.


Det er viktig av at reglene for bygging av fall i våtrom både er kjent og praktiseres. Våtrom skal ha sluk og gulv med tilstrekkelig fall mot sluk for de deler. Jeg tolker TEKslik at man ikke alltid må ha fall mot sluk på bad.


Det er sakset fra TEK§ 13-Våtrom og rom med vanninstallasjoner. Dagens bygninger har i økende grad fått flere . Korttittel, Byggteknisk forskrift (TEK 10) . Fukt og våtrom - Byggteknisk forskrift (TEK10). Punkter som må vies spesiell oppmerksomhet angående fukt og våtrom er: Fuktsikring; Våtrom; Byggfukt . Basert på kravene i TEK og våtromsnormen(BVN). Innholdet i kurset er en gjennomgang av de kravene som stilles til utførelse av våtrom i henhold til.


TEK er ikke fullt ut dekkende for våtrom, mener Karlsen. Og la til at det er viktig å vite hva man kontraktfester. Våtrom skal prosjekteres og utføres slik at det ikke oppstår. Kontroll av våtrom (i nye boliger) – Tiltaksklasse 1. Kontroll av lufttetthet (i nye boliger) –Tiltaksklasse 1. I teknisk forskrift av 20(TEK 10) er det pålagt å utføre . Våtromsnormen er frivillig og ikke ett lovpålagt krav. Tek er byggeforskriften som er lovpålagt.


Der står det at det skal Være tilstrekkelig fall til sluk og ikke hvor . Nok en gang - endringer i søknadsplikten for våtrom pr. Når byggearbeider i våtrom ikke lenger er søknadspliktige, er eier. Byggforskriften sier at bakenforliggende konstruksjon i våtrom skal.


De store boligbyggerne følger ikke våtromsnormen, men følger TEK 10 . Samarbeider mye med andre som er interessert i rør og våtrom. De krav vi her snakker om finnes i TEKog BVN i form av funksjonskrav og målbare krav. TEK§ 3-Ansvar for produktdokumentasjon TEK§ 12-om planløsning for bad og toalett TEK§ 13-om våtrom og vanninstallasjoner.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.