fredag 9. juli 2021

Tek 10 våtrom

Våtrom og rom med vanninstallasjoner. TEKer tidligere regelverk. To oppdaterte blader beskriver kravene i forskriften . Eldre lover, forskrifter og anbefalinger for bad og andre våtrom 614.


Tek 10 våtrom

Vann på gulvet i våtrom må ledes til nærmeste sluk. Men det er to steder hvor ba eller våtrom , . Krav om at sluk skal være i selve gulvet i våtrom fjernes:. Krav om sluk i gulv på våtrom (ba dusj og vaskerom) er erstattet med. De viktigste reglene om krav til våtrom finner man i Forskrift om tekniske krav til byggverk ( TEK ). TEK , og vårt ønske er at . Fukt- og dampproblematikken på bad og våtrom er kompleks i vårt . Krav og anbefalinger om fall mot sluk i våtrom er omhandlet i BKFs fagartikkel nr. Ordlyden i TEKer mer presise og enklere å forstå.


I våtrom er det viktig at vannet alle steder på golvet finner veien til nærmeste sluk. Tilstrekkelig fall på gulv i våtrom vil være 1:5 minimum m ut fra sluket. Lekkasjevann skal kunne renne. Og la til at det er viktig å vite hva man kontraktfester.


Tek 10 våtrom

Skal normen ligge til grunn bør . Dokumentasjon av løsninger. Fagrådet for våtrom står for kursing og sertifisering innen våtromsnormen. Prosjekterende skal utarbeide tilstrekkelig dokumentasjon. Tilbygg, våtrom , vesentlig reparasjon og ombygging, fasadeendring og. Teknisk rom med sluk, er mao ikke våtrom.


Alle våtrom skal ha naturlig eller mekanisk ventilasjon med. Utfylling med elastisk fugemasse. Fukt, våtrom og rom med vanninstallasjoner.


Tek 10 våtrom

Lovgiver har også fjernet kravet om at sluk i våtrom skal være i gulv, altså kan . Det stilles ikke krav til fall mot sluk i våtrom.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.