mandag 5. juli 2021

Tek 10 krav til trapp

Kapittel Dokumentasjon av oppfyllelse av krav. Bredde og høyde i trapp skal tilpasses forventet ferdsel og transport, . Trapp skal ha jevn stigning og samme høyde på opptrinn i hele trappens lengde.

I byggverk med krav om universell utforming gjelder i tillegg til krav i . Byggeforskriftene og Teknisk Forskrift (TEK 10) stiller krav og anbefalinger til utforming av såkalte interntrapper (trapper innen en boenhet). For trapper til fritidsboliger med én boenhet gjelder TEK§ 12-første ledd bokstav a til d. Byggkvalitet DIBK, hvor jeg tok opp spørsmål ang.

Myndighets krav - tekniske forskrift § 12-16. Veiledning for Forskrift til tekniske krav til byggverk. Krav til minimumshøyde for rekkverk i trapper og ramper er forskjellig fra krav til. Trapp i uteareal med krav om universell utforming skal i tillegg ha a) jevn stigning og . De diagonale vaierene strider også trolig mot kravet til at det ikke skal.


Trapp i uteareal skal være lett og sikker å gå i. Trapp i uteareal med krav om universell utforming skal i tillegg ha . De overordnede kravene i TEK er at trapper skal kunne nyttes. Klassisk trapp i tre med mange muligheter.

Informasjon; Krav til trapperom; Toleranser; Rekkverk; Regeltabell; Tilvalg/endringer; Vedlikehold. Tilgjengelig boenhet ble innført i TEKsom et krav. Ny Plan- og bygningslov, TEK (forskrift om teknisk krav til byggverk). Høyde på rekkverk i trapper og ramper skal være min.


Følgende krav gjelder for alle bygninger: ▫ Det skal være lett å. Trapp skal være god å gå i og tilstrekkelig belyst. I utgangspunktet gjelder krav etter TEKkun for det aktuelle tiltaket. TEKer eksisterende trapper som anses å ha . Jevn stigning og samme høyde på opptrinn. Håndlist på begge sider og i hele trappeløpet.


Byggteknisk forskrift eller TEK som den vanligvis benevnes,. Krav om universell utforming av byggverk. Dette punktet er formulert dels med krav og dels med anbefalinger.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.