fredag 14. mai 2021

Trekkpliktig bilgodtgjørelse

Bilgodtgjørelse kunne utbetales trekkfritt med inntil kr pr km for kjøring til og med 10. Arbeidsgiver kan utbetale kilometergodtgjørelse til arbeidstaker for yrkeskjøring med privatbil. Skatte-ABC om bilgodtgjørelse (Skatteetaten).


Løst: Hei, Jeg benytter lønnsmodulen i eAccounting. Har der benytta lønnsarten for trekkpliktig bilgodtgjørelse.

Den vanligste formen for godtgjørelse er en kilometerbasert bilgodtgjørelse og. Etter de nye avklaringene dekkes bilgodtgjørelse etter følgende tabell: Type godtgjørelse. Passasjertillegget og tilhengertillegget er trekkfritt når det utbetales sammen med trekkfri bilgodtgjørelse.


Godtgjørelsen skal innberettes i kode 714. Gjelder trekkfrie utgiftsgodtgjørelser som ikke krever særskilt spesifikasjon. Denne ytelsen er ikke trekkpliktig. Grunnlag for arbeidsgiveravgift.


Hvordan registrere bilgodtgjørelse i lønnssystemet – tilpasset nye.

ORDINÆR BILGODTGJØRELSE. Dette er hva du kan få i skattefri godtgjørelse for bruk av bil, eller andre fremkomstmidler. Utbetaler du bilgodtgjørelse eller andre utgiftsgodtgjørelser, er dette trekkfritt hvis arbeidstakeren leverer reiseregning som oppfyller visse vilkår. Trekkpliktig km-godtgjørelse. Se hvordan du påvirkes av statsbudsjettet!


Kjører du mye bil i jobb? I dette blogginnlegget tar vi for oss statens nye satser for kjøregodtgjørelse. Hva kan den ansatte kreve av bilgodtgjørelse og hvordan kan du som. Dersom det utbetales bilgodtgjørelse for arbeidsreiser (privatreiser), skal det som hovedregel.


Differansen på kr (kr i Tromsø) anses som en trekkpliktig. Nå må du opprette lønnsarten for trekkpliktig bilgodtgjørelse :. Det er derfor behov for en lovendring for å kunne inkludere også trekkfrie overskudd som nevnt i avgiftsgrunnlaget. En slik lovendring ble ikke fremmet i Ot. Andre trekkfrie utgiftsgodtgjørelser.


For å løse dette må du ha to lønnsarter: en for den trekkfrie delen, og en for den trekkpliktige delen. Du må føre dette som to separate linjer ved .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.