torsdag 27. mai 2021

Ta fagbrev uten læretid

SVAR: Hei Så flott at du ønsker å ta fagbrev , og du er allerede på god vei! Du snakker nok om det å ta fagbrev etter praksiskandidatordningen. Du får fagbrev og svennebrev etter fullført yrkesutdanning.


Du kan ta fag- og svenneprøven som privatist hvis du har allsidig og tilstrekkelig erfaring i faget. Alle hjelpemidlene lærlingen har hatt tilgang på under læretiden kan brukes også.

Du fungerer som en vanlig arbeider, uten tilpasset opplæring sånn som lærlinger skal ha. Når den biten er gjort kan du ta fagbrevet. Aust-Agder får muligheten til å ta fagbrev uten å ha gått i lære i. Selv om det kan ta mange år før tanken om fagbrev kommer. Jeg tenker litt på å ta fagbrev som laborant, noen som jobber med dette.


Fagbrev VGuten læreplass - Bedrift - IKT 12. Bli lærling uten riktig utdanning?

Hvordan gå frem for å bli fagmann uten praktisk vgs - Annen. Som voksen over år kan du inngå lærekontrakt i en bedrift uten å ha gått i. Har du relevant skolegang eller praksis fra før kan læretiden kortes noe ned. Hvis du ikke får læreplass er alternativet å ta fagbrev etter praksiskandidatordningen.


Det får du ved å jobbe innen. Opplæringslovens §3-gir deg rett til å gå opp til fagprøve uten å være lærling. Har du lang praksis kan du ta fagbrev uten å være lærling. Praksiskandidaten avlegger tverrfaglig eksamen innenfor sitt fagområde. Med arbeidserfaringen din kan du bli praksiskandidat, og få fagbrevet uten å. Relevant praksis i lærefaget kan gi fradrag i læretiden.


Du kan bli praksiskandidat og få fagbrev uten å være lærling. For å ta fagbrev som lærling må du bestå fellesfagene og programfagene i et yrkesfaglig utdanningsprogram, gjennomføre to års opplæring i en godkjent . Læretiden ute i bedrift er vanligvis fire år. Hvis du har lang arbeidserfaring innenfor et fagområde kan du ta fagbrev innenfor dette.


Er du heldig finner du en bedrift som er villig til å ta deg inn som lærling over så lang tid.

Det er fullt mulig å gjøre noe slikt, men du må huske på . For noen er det vanskelig å ta fagbrev. Lærlignlønnen gjør det uaktuelt for mange ufaglærte å ta fagbrev. Det er underskudd på fagarbeidere i Norge i dag, og mange i jobb uten.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.