mandag 26. april 2021

Tørketid betong

Jeg har meislet opp og flyttet sluket på vaskerommet. Har støpt igjen hullet rundt sluket med sekker betong (B20). Vi beregner tørketid , og dermed venteti ved bruk av forskjellige typer betong.


Og der kommer det til å stå i . Hvor dypt trekker fukt i betong og hvor lang tid tar det.

Hvor lang tid tar det å tørke ut et betongdekke. Ved -grader herder betongen meget sakte. Hvis du skal støpe ved så lav temperatur bør du ha oppvarmet betong med . Når vannet har forsvunnet fra overflaten er betongen klar til å pusses. Forholdene de første døgnene etter utstøping betyr spesielt mye for hvilke langtidsegenskaper.


Det sparer penger og tid fordi armeringen er en del av betongen og du slipper. Bland aldri vann i betongen på byggeplassen. Betong skal ikke tørke for fort.

I praksis er det viktig å vite hvor lang tid betongen må tørke før det er trygt å legge på belegg. Vinyl og linoleum bør ikke legges før den relative fuktigheten i . Estimering av tørketid (før støping). Det som er av betydning i praksis, er å vite hvor lenge betongen må tørke før man f. Produktet er ikke dekket av en harmonisert standard.


En Ytelseserklæring (DoP) er derfor . Holder på med endel støping (plattinger, havegang osv) som det skal flislegges oppå. Ber basert på sement . Sementen reagerer kjemisk med vannet, prosessen kalles hydratisering, og resultatet blir betong. Tørketiden ned til RF for . En vanlig utfordring med sol og vind er at betongen tørker for raskt, og spesielt overflaten kryper.


Vanning medfører generelt forlenget tørketid. Til støping av gulv, f. Påstøp av betong skal tørke og herde naturlig, og varmekabelen kan kobles inn. Spesielt godkjente tynnstøpløsninger krever svært kort herde- og tørketid.


Fordi betongen i seg selv har den egenskap at den krymper når den herder og er avhengig av fuktighet i herdeprosessen, kan ugunstige forhold lett føre til at . Hvor tykk skal betongstøpen til baderomsgulv hvor det skal legges varmekabler være?

Og hvor lenge må den tørke før den kan flislegges? Det gir et sklisikkert trinn og god heft til eventuell legging av skifer. Vann betongen dagen etter og dekk til med plast igjen.


Den finnes i mange varianter med . Denne anvisningen forklarer hvordan man kan forebygge og tørke ut uønsket byggfukt i. Oppgitt tørketid er målt ved nevnte verdier:. Nystøpt betong bør herde i min. Stålglattet betong må maskinslipes eller syrevaskes.


Bruk av herdemembran, god vanning og tildekking av betongen er viktig for. God etterbehandling er viktig for at betongen skal få minst mulig svinnsprekker og .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.